Aktív-passzív ház
Mi az a passzívház? Megéri ilyet építeni?Mi az a passzívház? Megéri ilyet építeni?

Mivel az elkövetkező években a továbbfejlesztett csoknak köszönhetően várhatóan emelkedhet az építési kedv, ezért a Balla Ingatlanirodák jónak látta egy kicsit leporolni a passzívházak, fokozottan energiatakarékos házak témáját. (privatbankar.hu)


  • Házat venne, építene? - Kemény szabályok jönnek

    2021. első napjától a közel nulla energiaigény lesz a követelmény a lakóépületekre, így pusztán a hőszigetelés vastagításával nem lehet orvosolni a problémát. Akkortól már - helyben termelt - megújuló energiát is használniuk kell a lakóépületeknek. (napi.hu)


  • Hamarosan már csak ilyen házat építhetsz

    Szigorúbb energetikai követelményeknek kell majd megfelelniük az épületeknek, az energiafelhasználás mértékét folyamatosan csökkenteni kell az uniós szabályozás várható átültetését követően, 2020-ra pedig az épületeknek meg kell közelíteniük a nulla energiafelhasználást - írja közleményében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ). (penzcentrum.hu)


  • Passzívház épült AngyalföldönPasszívház épült AngyalföldönFelépült az első olyan száz lakásos társasház Budapest XIII. kerületében, amiben nincs sem kazán, sem kémény, és a gáz sincs bekötve. A fűtést a földhő biztosítja. (vg.hu)
  • Japánban is felkapták a fejüket a forradalmi magyar vízházraJapánban is felkapták a fejüket a forradalmi magyar vízházraA víz kiegyenlíti a hőmérsékleti különbségeket, így egy ház fűtésére-hűtésére is alkalmas a magyar tervező szerint, aki Kecskeméten épített fel első vízházát. A szabadalommal védett megoldás többek között a japánok érdeklődését is felkeltette. (hvg.hu)
  • Passzívház AngyalföldönPasszívház AngyalföldönÁtadták Magyarország, sőt Kelet-Európa legnagyobb, száz lakásos, úgynevezett passzívházát a XIII. kerületben. A Zsinór utca és Jász utca sarkán épített lakásokat a megszokottnál sokkal vastagabb réteggel szigetelték. (nepszava.hu)
  • Magyarországon mutatják be a világ első vízházátMagyarországon mutatják be a világ első vízházátVan vízre épült ház, vízen úszó ház, ilyen-olyan okból víz alatt lévő ház, de a vízből épült ház gondolata csak most merült fel. Pedig egy fiatal építész tíz éve dédelgeti az ötletet, most pedig világhódító útra készül vele, miután Kecskeméten bemutatta. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
NRGENS