Aktív-passzív ház
Passzív házak építését vagy a már meglévő épület, magasabb energiaosztályának elérését támogatjákPasszív házak építését vagy a már meglévő épület, magasabb energiaosztályának elérését támogatják

Az energiaköltségek jelentős részét az épületek emésztik fel, de sokat javíthatunk ezen a helyzeten, ha passzív házat építünk vagy a már meglévő épületet alakítjuk át olyanná, amely kevesebb energiát emészt fel. Mindenképpen megtérül a ráfordítás, mert az energiaárak folyamatosan emelkednek. Legjobb helyzetben azok vannak, akik már most előregondolva olyan megoldásokat választanak, amelyekkel minimális lesz a későbbi energiaköltségük. A Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon program az ilyen típusú megvalósításokhoz nyújt segítséget.


  • A már meglévő épületek passzív vagy akár aktív házzá alakítása az Energiacentrum.com-tól

    Akik már felépítették saját házukat, de menekülnének a gázszámlától, azok számára is van megoldás! Olyan átgondolt és megtérülő átalakítás áll rendelkezésükre, amelynek eredményeképpen a már meglévő ház átalakulhat akár energiatermelő épületté is. A magasabb kategóriájú épületté alakítás minimális célkitűzése, hogy radikálisan csökkentsük a gáz, villany stb. számlákat. Ez a befektetés ami biztosan megtérül!


  • Az épületek energetikai evolúciója avagy inkább a szolgáltató fizessen nekünk a változatosság kedvéért!

    Mindannyian emlékszünk még arra, amikor az autók sokkal több benzint fogyasztottak, nagyobbak is voltak. Azóta többszörösére emelkedett a benzin ára és az autók egyre gazdaságosabbak lettek. Kevesebb üzemanyaggal mennek, jobb a légellenállásuk, de még így is jobban gyorsulnak. Hasonlóan gazdaságosabbá tehetők a házak is, de az épület hosszabb időre készül, mint az autó. Nem érdemes lerombolni a régit és újat építeni helyette, hanem gazdaságosabb állapotra kell inkább hozni.


        NRGENS