Aktív-passzív ház
Szeretne évi 15 ezerért fűteni?Szeretne évi 15 ezerért fűteni?

Bokrétaünnepet tartottak a XIII. kerületi önkormányzat épülő 100 lakásos passzívházánál. A beruházás 20-25 százalékkal drágább egy normál társasháznál, cserébe extrém alacsony lesz a fűtésdíj. Lakáshoz jutni viszont előreláthatólag csak egy másik lakás leadásával lehet majd, a pályázat feltételeit február közepén fogadhatják el. (index.hu)


  • Amikor tíz éven keresztül nem jön se villany-, se gázszámla

    Képzeljünk el egy házat, amelyben úgy élhetünk, hogy az első tíz évben garantáltan nem kapunk semmilyen energiaszámlát. Nagyon jól hangzik, de azért mégis szkeptikusan állunk a dologhoz. Ha pedig azt is hozzátesszük, hogy tömegek számára gyártanak ilyen házakat, az már végképp gyanúra ad okot. (chikansplanet.blog.hu)


  • A passzívházé a jövő, mégsem kap támogatást

    Az Európai Unió döntése értelmében 2020-tól csak passzívházat, vagy fokozottan energiatakarékos házat építhetünk, a pályázati támogatások teljes hiánya miatt azonban a jelenleg alig épül ilyen létesítmény hazánkban. (orientpress.hu)


  • Világ legzöldebb épülete nyílik ManchesterbenVilág legzöldebb épülete nyílik ManchesterbenManchesteri Co-operative Group új főhadiszállása több, mint 95%-os BREEAM értékelést kapott. A BREEAM 1990 óta működő független szervezet, épületek környezetvédelmi, környezetre gyakorolt hatását vizsgálja. (estihirlap.hu)
  • Az évtized végére jönnek a környezetbarát épületekAz évtized végére jönnek a környezetbarát épületekEnergiahatékony és környezetbarát épületek építéséről döntött az Európai Unió. Ennek értelmében 2018-tól az állami tulajdonú, 2020-tól pedig minden új épület esetén a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentését célzó technológiát kell alkalmazni. (hirado.hu)
  • Önkormányzati passzívházat adtak át BécsbenÖnkormányzati passzívházat adtak át BécsbenAz osztrák főváros történetében először passzívház-standardok szerint újítanak fel egy önkormányzati lakóépületet Bécsben. Ha minden a tervek szerint alakul, 90 százalékkal csökkenhet a fűtési energiaigénye - tudatta a Compress. (orientpress.hu)
  • Energiatermelés aktívházzalEnergiatermelés aktívházzalA globálisan felhasznált energia 40 százalékát az épületek fogyasztják el, ám ez tovább csökkenthető - mondta a Dán Királyság magyarországi nagykövete, Tom Norring Budapesten, a Nemzetközi Aktívházszövetség éves konferenciáján. (ng.hu)
NRGENS