Aktuális
Olcsóbb lesz a zöldáram támogatásaOlcsóbb lesz a zöldáram támogatása

Április 1-jétől egyszerűbb, gyorsabb, átláthatóbb és hatékonyabb lesz, így olcsóbbá is válhat a megújuló és hulladékalapú energiatermelés kötelező átvételi rendszere (KÁT). Kisebbek lesznek a bürokratikus terhei is. (vg.hu)


  • Belefullad a világ az olajba

    Hiába mérséklődik az OPEC-en kívüli olajtermelők exportja idén, Irán pótolja a hiányt, miközben a kereslet csökken - állítja a világ egyi legfontosabb olajipari tanácsadó szervezete, az IEA. A felesleget már nincs hova tenni, a készleteket a túlcsordulás veszélye fenyegeti. (napi.hu)


  • A tiszta energiába ömlik a tőke

    A nap és a szél továbbra is dacol a gravitációval. A megújuló energiák ugyanis az általános energiapiaci árfolyamcsökkenésekkel szemben az elmúlt egy évben nemcsak rekord mértékű tőkét volt képes bevonni, de a kapacitásbővülés is nagyobb volt, mint eddig bármikor. (investor.hu)


  • Kötelező lesz elektromos autó-töltőt építeni az új parkolókbaKötelező lesz elektromos autó-töltőt építeni az új parkolókbaA jövőben a parkolók létesítésekor minden 100 parkolóhely után 10 helyet úgy kell kiépíteni, hogy ott a burkolat megbontása nélkül elektromos járművek töltőállomását lehessen kialakítani. Az erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg. (pcforum.hu)
  • Tíz éven belül 5400 megawatt új kapacitást kell építeni?Tíz éven belül 5400 megawatt új kapacitást kell építeni?Új erőművekre elsősorban a leállított egységek pótlása miatt van szükség, és csak másodsorban a villamosenergia-igények növekedése miatt. (ma.hu)
  • Orkánerejű szél várható.. Előrelátó ajánlat a hazai szélerőműgyártótólOrkánerejű szél várható.. Előrelátó ajánlat a hazai szélerőműgyártótólAz NRGens szélerőművek hazai gyártója a jelenleg futó projektjeinek befejezéséig, de legkésőbb az új EU pályázati források megjelenéséig most 5 millió Ft-os kedvezményt biztosít az 50 kW-os szélturbina árából mindazon megrendelői számára, akik a projekt előkészületi munkáit időben megrendelik. (energiacentrum.com)
  • Mi a különbség 50 kW és 50 kW között?Mi a különbség 50 kW és 50 kW között?Megújuló energiaforrások vásárlásakor, telepítésekor kiemelt figyelmet fordítunk az adatlapra, az eszköz műszaki képességeire. Az egyik ilyen tulajdonság, amit megtalálunk, a teljesítmény, és sok gyártó számára ez a legfontosabb pont, amint keresztül népszerűsíteni akarják terméküket. Ám legyünk körültekintőek, mert ez messze nem tartalmaz annyi információt, amennyire nekünk szükségünk lehetne. (energiacentrum.com)
NRGENS