Aktuális
Elkötelezettek vagyunk az emberek számára hasznos mérnöki megoldások mellett Elkötelezettek vagyunk az emberek számára hasznos mérnöki megoldások mellett

Kisgyermekek biztonságosabb kerékpáros közlekedését segíti elő a MiniBrake nevet viselő innováció, amely a BME hallgatóinak alkotása is. A távvezérelt fékrendszer lényege, hogy a kerékpár ülése alatt helyet kapó fék segítségével a szülők is kontroll alatt tarthatják a veszélyes közlekedési helyzeteket – foglalta össze a bme.hu kérdésére Gombos Gergely, a BME Gépészmérnöki Karának hallgatója. (bme.hu)


  • Kiléphetünk a nemzetközi önkéntes karbonpiacra

    Augusztusban megkezdik a módszertan kidolgozását, s így az előzetes várakozások szerint akár már jövő év elején megkezdődhet a The Gold Standard által hitelesített karbonkreditek kibocsátása és értékesítése. (gazdasagiradio.hu)


  • Elindult az első NRGens 50 kW-os szélerőmű beruházás

    A kedvező szélviszonyokkal rendelkező Hegykő településen a Kautéla Zrt. az NRGens szélerőművek hazai gyártója, megkezdte az első 50 kW-os szélerőmű telepítését. Az immár öt típusra bővült szélerőmű család legkisebb típusa az 50 kW-os változat sem apróság. Az NRGens-50 -es típus még a háztartási kiserőművek jogi kategóriájába tartozik, így könnyen engedélyeztethető, de nevével ellentétben ez a gép már nem játékszer. A közel 40 méteres oszlopon álló szélerőmű lapátjainak átmérője megközelíti a 30 métert és várható energiatermelése még a Magyarországon jellemző alacsony szélsebességek mellett is többszöröse, mint egy ugyanolyan teljesítményű napelemes erőműnek. (energiacentrum.com)


  • Megújul az energiacentrum.comMegújul az energiacentrum.comRövidesen új formát öltve megújul az energiacentrum.com a folyamatosan növekvő olvasottságú hír- és ismeretterjesztő portál. A naponta többször is frissülő oldalainkon továbbra is találkozhat majd számtalan színes kishírrel és ismeretterjesztő cikksorozattal a fenntartható fejlődés, az energiagazdálkodás és energiapolitika, valamint a 21. századi új emberi tudatosság és spiritualitás témaköréből is. Társoldalunkkal az Aiolus News nemzetközi hírportállal együttműködve a legfrissebb hírek egyre bővülő kínálatából részesülhet nap, mint nap minden kedves olvasónk. (energiacentrum.com)
  • Világítás-korszerűsítés az NRG-ECO-STORE partnerétőlVilágítás-korszerűsítés az NRG-ECO-STORE partnerétőlAz NRG-ECO-STORE hálózat gyöngyösi partnerének beszámolója LED világítás-korszerűsítésben elért legújabb sikereiről. Hotel Füred: A hotelben már meglévő világítás struktúrát modernizáltuk LED fényforrások cseréjével. A létesítmény összes szobáját, folyosóját, étterem, bár, recepció, konyha, mellékhelyiségek, szauna, jakuzzi, raktárak. A parkoló és az uszoda, lámpatest és fényforrás cserét indokolt. (energiacentrum.com)
  • Napelemes utánfutó az NRG-ECO-STORE partnerétőlNapelemes utánfutó az NRG-ECO-STORE partnerétőlAz NRG-ECO-STORE franchise hálózatának III. kerületi partnere ismét különleges feladatot kapott. A Föld napjának alkalmából most egy mobilizálható áramforrást kellett elkészítenie, melynek alapjául egy hatalmas tréler állt rendelkezésre. Az utánfutón összesen 3,6 kWp beépített teljesítményű napelem szolgáltatja a tiszta energiát. A teljesen automatikusan működő rendszer monitorozható és szükség esetén a hátsó falról vezérelhető. (energiacentrum.com) + (FOTÓK!)
  • HippoLED izzók tesztjeHippoLED izzók tesztjeA Koreai HIPPOLED LED körteizzói végre tökéletes alternatívát nyújtanak a háztartásokban leggyakrabban használt hagyományos E27 foglalatú körteizzók kiváltására. A kiforrott Samsung vagy Seoul Semiconductor LEDekkel szerelt HIPPOLED izzók használata 80-90%-os energiamegtakarítást garantál, élettartama pedig a hagyományos izzók 20-szorosa. A HippoLED izzókat most bevezető áron kínáljuk. (ÖKOstore Kft - NRG-ECO-STORE partner Gyöngyös)
NRGENS