Atomenergia
Ne legyen atom, de a számla se dráguljon Ne legyen atom, de a számla se dráguljon

A franciák ugyan nem akarnak – német példára – kiszállni az atomenergiából, de csökkenteni kívánják annak részesedését és támogatják a megújítható energiaforrásokat, tükrözi egy francia-német felmérés. (piacesprofit.hu)


  • Atomtemető a Mecsekben: 300 ezer évig kell bírniaAtomtemető a Mecsekben: 300 ezer évig kell bírniaJogos elvárás, hogy aki szemetet termel, oldja is meg annak elhelyezését. Magyarország atomhulladék-tárolója a tervek szerint a Mecsekben lesz 1000 méter mélyen, a létesítménynek 300 ezer évig kell bírnia. A jó hír: 30 ezer év múlva a bezárt anyag sugárzása a mostani 10 ezred részére csökken. (24.hu)
  • Paksi bővítés: kritikus ponthoz értünkPaksi bővítés: kritikus ponthoz értünkEljutottunk arra a pontra, ahonnan már kifejezetten nehéz és nem mellesleg költséges lenne a paksi bővítés leállítása – állította az Indexnek adott interjújában Mártha Imre volt MVM vezér. (napi.hu)
  • Máris visszalőtték az oroszok az első paksi tendert?Máris visszalőtték az oroszok az első paksi tendert?Úgy néz ki, hogy a csütörtökön indított első tendert máris törölték. Legalábbis ez olvasható a Roszatom orosz honlapján. A turbinabeszerzési pályázattal ezen kívül is van gond. (hvg.hu)
  • Atomenergia: Putyin nagy bejelentést tett Atomenergia: Putyin nagy bejelentést tett Tizenkét orosz tervezésű nukleáris reaktorblokk fog felépülni Indiában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából indiai hivatali partnerével, Narendra Modival tárgyalt. (napi.hu)