Atomenergia
Máris visszalőtték az oroszok az első paksi tendert?Máris visszalőtték az oroszok az első paksi tendert?

Úgy néz ki, hogy a csütörtökön indított első tendert máris törölték. Legalábbis ez olvasható a Roszatom orosz honlapján. A turbinabeszerzési pályázattal ezen kívül is van gond. (hvg.hu)


  • Atomenergia: Putyin nagy bejelentést tett

    Tizenkét orosz tervezésű nukleáris reaktorblokk fog felépülni Indiában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából indiai hivatali partnerével, Narendra Modival tárgyalt. (napi.hu)


  • Kiírták a paksi tendert a turbinákra

    Tender írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks 2 projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje Obscsesztvo Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE - közölte szerdán a RIA Novosztyi hírügynökség. (portfolio.hu)


  • A svájciak leszavazták az atomenergiátA svájciak leszavazták az atomenergiátA svájci szavazók többsége támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy az ország mondjon le az atomerőműveiről, és térjen át a megújuló energiaforrások használatára - derült ki a vasárnapi népszavazás eredményéből. (napi.hu)
  • A Roszatomnál nem csak a magyar cégek jöhetnek szóbaA Roszatomnál nem csak a magyar cégek jöhetnek szóbaA paksi beruházásban a Roszatom számít a magyar beszállítókra, mintegy kétszáz magyar vállalkozás jöhet szóba - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese magyar újságíróknak szerdán Moszkvában. (tozsdeforum.hu)
  • Paks: most a műszaki tervek következnekPaks: most a műszaki tervek következnekA környezetvédelmi és a telephelyengedély birtokában a műszaki tervek elkészítésével folytatódhat a paksi beruházás, az első blokk leghamarabb 2025-ben állhat üzembe - mondta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos az Inforádió Aréna című műsorában szerdán. (napi.hu)
  • Veszélyesek az ukrajnai atomerőművekVeszélyesek az ukrajnai atomerőművekAz ukrajnai atombiztonság ingatag helyzetére figyelmeztet egy terjedelmes cikkében a The Washington Times. Az amerikai napilap kolumnistája, L. Todd Wood szerint a helyzet akár egy újabb Csernobilhoz is vezethet. (atomenergiainfo.hu)