Atomenergia
Drágán temetjük majd PaksotDrágán temetjük majd Paksot

Akár az 1700 milliárd forintot (a paksi bővítés árának a felét) is meghaladhatja annak az atomtemetőnek az építési költsége, amely az új reaktorok leszerelési hulladékának, illetve a kiégett fűtőelemeknek a végleges tárolására szolgál majd. (nol.hu)


  • Ötven évig építhetjük az atomtemetőt

    Ötven évünk van arra, hogy felépítsük a nagy radióaktivitású hulladék végleges elhelyezésére szolgáló mélységi tározót – derült ki a parlamenti vitából. A helyszín Boda lehet; az ottani kőzet alkalmasságát még vizsgálják. (origo.hu)


  • Irán nukleáris létesítményei

    Irán és a nagyhatalmak a svájci Lausanne-ban egy olyan keretmegállapodás kidolgozásán fáradoznak, amely arra hivatott, hogy eloszlassa a Teherán atomprogramjával kapcsolatos nemzetközi aggályokat. (napigazdasag.hu)


  • Afrikában volt egy természetes atomreaktorAfrikában volt egy természetes atomreaktor1972 májusában francia atomtudósok urán után kutattak egy gaboni bányában, Nyugat-Afrikában. Ekkor fedezték fel, hogy a területen volt egy természetes nukleáris reaktor, ami spontán jött létre valamikor 1,7 milliárd évvel ezelőtt. (index.hu)
  • Aszódi: nem lesz nyilvános az üzemanyagszerződésAszódi: nem lesz nyilvános az üzemanyagszerződésEgyetlen atomerőmű üzemanyag-szerződése sem nyilvános; bárki megpróbálhat ilyet keresni más atomerőművekről, nem fog találni - mondta a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos. (energiainfo.hu)
  • Paks 2: drága lehet kiváltani az orosz fűtőanyagotPaks 2: drága lehet kiváltani az orosz fűtőanyagotAz unió által elvárt alternatív beszerzési forrásnak többletköltségei lehetnek - mondta Fichtinger Gyula, az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatója a HírTV műsorában. (fn.hir24.hu)
  • Csak orosz fűtőanyag van Paks 2-hözCsak orosz fűtőanyag van Paks 2-hözNincs olyan fűtőanyag az oroszokén kívül a nemzetközi üzemanyagpiacon, amelyet alkalmazni lehetne a paksi atomerőmű tervezett új blokkjaiban – tudta meg lapunk (mno.hu)