Atomenergia
Sokan halnak meg a fukusimai sugárzás elől menekülők közülSokan halnak meg a fukusimai sugárzás elől menekülők közül

Négy évvel a fukusimai atomkatasztrófa után egyre többen halnak meg Japánban a sugárzás elől évek óta tartó menekülés következtében. (origo.hu)


  • 15 helyett 30 évre titkosítanák Paksot

    Már nem is 15, inkább 30 évre javasolja titkosítani a kormány a Paks II. beruházást – az erről szóló módosító indítványt néhány órával azelőtt küldték csak szét, hogy pénteken reggel az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága tárgyalná az atomerőmű kapacitásbővítéséről szóló törvényjavaslatot. (origo.hu)


  • FT: Paks 2 blokkolására készül az EU

    Brüsszel megvétózhatja a magyar atomerőmű bővítésére vonatkozó orosz-magyar terveket, de az is lehet, hogy büntetést szab ki – írja az orosz TASS hírügynökség a Financial Times-ra hivatkozva. (euronews.com)


  • Illés: Illés: "Elképzelhetőnek tartom, hogy Paks 2 meg sem épül"A Fidesz–KDNP környezetvédelmi szakpolitikusa a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy a paksi bővítés valós költség nagyobb lesz Magyarországon is, hogy a beruházás elfogadható legyen az uniónak, ráadásul a beruházás előkészítése több év is lehet, a megépítés pedig nyolc évig is eltarthat, addig pedig több választás is lesz Magyarországon. (hvg.hu)
  • Pro és kontra a paksi bővítésrőlPro és kontra a paksi bővítésrőlAz atomenergetikával foglalkozó szakembereket is meglepetésként érte, amikor 2014. január 14-én Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor megállapodott Magyarország történetének legnagyobb és legdrágább beruházásáról, a paksi atomerőmű bővítéséről. (origo.hu)
  • Atomreaktorokat indítanak újra JapánbanAtomreaktorokat indítanak újra JapánbanÚjabb két atomreaktor újraindítását hagyta jóvá csütörtökön a japán atomenergia-felügyeleti hatóság (NRA); az üzemeltető novemberben akarja a létesítményeket üzembe helyezni. (origo.hu)
  • Ezer tonna urán BurjátföldrőlEzer tonna urán BurjátföldrőlHárom év alatt a duplájára akarja növelni az urán kitermelését a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern Atomredmetzoloto (ARMZ) néven működő uránbányászati vállalatának egyik részvénytársasága, a burjátföldi lelőhelyeket kiaknázó Hiagda. (atomenergiainfo.hu)