Atomenergia
Csodálkozik a Roszatom, hogy Ukrajna nem tőlük vesz fűtőanyagotCsodálkozik a Roszatom, hogy Ukrajna nem tőlük vesz fűtőanyagot

A Roszatom (Rosatom) orosz állami céget aggasztja, hogy a Westinghouse amerikai fűtőanyaggyártó vállalat ismét fűtőanyagot szállíthat az ukrajnai atomerőművek számára. (energiainfo.hu)


  • Rossz helyre ment kétszáz tonna sugárszennyezett víz

    Tévedésből rossz helyre, a fukusimai erőmű egyik alagsori helyiségébe szivattyúztak csaknem 203 tonna erősen sugárszennyezett vizet – közölte hétfőn a három évvel ezelőtti földrengésben és szökőárban megrongálódott erőművet üzemeltető vállalat, a Tepco. (origo.hu)


  • Visszatér az atomenergiához Japán

    Új energiapolitikai koncepciót hagyott jóvá tegnap Abe Sinzo kormánya, visszafordítva az előző japán kabinetnek a 2011-es fukusimai nukleáris katasztrófa nyomán elfogadott politikáját. (nepszava.hu)


  • Lefújta az atomerőmű-bővítést a MOL nagytulajdonosaLefújta az atomerőmű-bővítést a MOL nagytulajdonosaNem bővítik a dél-csehországi temelíni atomerőművet - döntött végül a tulajdonos, a CEZ energetikei óriás - adta hírül a Reuters. A projekt még hónapokkal ezelőtt a MOL befektetőit is foglalkoztathatta, elsősorban az időközben történt részvényopciós lejáratok miatt. (portfolio.hu)
  • A Roszatom aggódik az amerikai fűtőanyag ukrajnai használatának felújítása miattA Roszatom aggódik az amerikai fűtőanyag ukrajnai használatának felújítása miattA Roszatom Állami Konszernt aggasztja annak a döntésnek a politikai háttere, amely alapján a Westinghouse amerikai fűtőanyaggyártó vállalat ismét fűtőanyagot szállíthat az ukrajnai atomerőművek számára. (atomenergiainfo.hu)
  • Irán plutóniumtermelés-csökkentéssel próbálkozikIrán plutóniumtermelés-csökkentéssel próbálkozikAz iráni atomhatóság vezetője szerint úgy kell átalakítani az Arakban található atomreaktort, hogy az lényegesen kevesebb plutóniumot termeljen, mert akkor a Nyugatnak már nem lehetnek kifogásai ellene - jelentette csütörtökön az IRNA iráni hírügynökség. (hirado.hu)
  • Hazamehetnek a fukusimai menekültekHazamehetnek a fukusimai menekültekFeloldották a tilalmat az atomerőműhöz közeli egyik területen, így a lakosok a három évvel ezelőtti nukleáris katasztrófa óta most először visszaköltözhetnek otthonukba. (hir24.hu)