Atomenergia
Fukusima 3. éves sikolyaFukusima 3. éves sikolya

Greenpeace-aktivisták a fukusimai atomkatasztrófa harmadik évfordulóján a „Stop Paks 2” feliratot és egy óriási „sikolyképet” vetítettek a budapesti Képviselői Irodaház oldalára. (greenfo.hu)


  • Több ezren tüntettek Japánban az atomenergia ellen

    A japánok többsége nem hisz abban, hogy az atomenergia biztonságos. Féltik az egészségüket, ezért a fukusimai katasztrófa évfordulójának közeledtével az utcákra vonultak, ismét. (bumm.sk)


  • Kanada után az USA-t is eléri a fukusimai sugárzás

    A múlt héten kiderült, hogy a cézium-134 szennyezés érkezett Kanadába, az Alaszkai-öbölhöz. Amerikai kutatók szerint a jövő hónapban Fukusimából származó, alacsony radioaktív sugárzás éri el az Amerikai Egyesült Államok nyugati partját is. (greenfo.hu)


  • Atomreaktort épített egy tizenéves fiúAtomreaktort épített egy tizenéves fiúA tizenhárom éves Jamie Edwards azóta vonzódik ennyire a maghasadáshoz és a fizikához, amikor pár évvel ezelőtt az összes karácsonyi pénzét arra költötte, hogy vegyen magának egy Geiger-Müller-számlálót. Ezt követően a tanárával karöltve elhatározták, hogy megépítenek egy mini nukleáris reaktort – írja a BBC. (hir24.hu)+(VIDEÓ!)
  • Akkor is szállítják a nukleáris fűtőanyagotAkkor is szállítják a nukleáris fűtőanyagotAz ukrán vasúti tilalom ellenére teljesíti a nukleáris fűtőanyag szállításáról szóló kötelezettségét a Roszatom – közölte az orosz állami konszern magyarországi kommunikációs ügynöksége, a KOTIMEX szerdán az MTI-vel. (tozsdeforum.hu)
  • A paksi bővítés ellen akciózik a GreenpeaceA paksi bővítés ellen akciózik a Greenpeace240 Greenpeace-aktivista, köztük 10 magyar, a mai napon Európa-szerte a nukleárisenergia-termelés veszélyeire hívja fel a figyelmet. Ez az üzenet hazánkban különösen aktuális a paksi atomerőmű tervezett bővítése miatt. (nol.hu)
  • A csehek nem kérnek az orosz atomerőműbőlA csehek nem kérnek az orosz atomerőműbőlA cseh védelmi miniszter, Martin Stropnicky szerint nehéz elképzelni, hogy orosz cégek részt vehessenek a Temelin atomerőmű bővítésében. A miniszter szerint Oroszország kikerült a kiszámítható, demokratikus országok csoportjából - számol be a Reuters helyi sajtómegjelenésre alapozva. (portfolio.hu)