Atomenergia
Paks és a Magyar JövőPaks és a Magyar Jövő

Váratlanul két levelet kaptam, Paks környéki helységekből érkeztek a levelek, olyan személyektől jöttek akik tudták, hogy én az elmúlt két évet az atom balesetek tanulmányozásával töltöttem, hogy a megtudottakról könyvet írtam és hogy abban részletesen analizáltam az orosz, VVER típusú atomreaktorok, tehát a Paksi erőmű bővítésére tervezett reaktorok biztonságosságát. (belaliptakpe.com)


  • Szivárog egy amerikai atomtemető?

    A sugárzó részecskék szokatlanul magas szintjét mérték szombaton egy föld alatti új-mexikói atomtemetőben, és úgy tűnik, hogy a létesítmény megnyitása, 1999 óta most első ízben valós vészhelyzet állt elő – mondta az atomtemető szóvivője. (index.hu)


  • Majak - Az "olcsó atomenergia" áldozatai

    Majak (oroszul: Маяк; teljes mai nevén Majak Termelési Szövetkezet; korábbi nevein: Kombinát-817, Bázis-10, Mengyelejev Állami Vegyiművek, PO 21, Majak Vegyi Kombinát) nukleáris fűtőanyag termelését és újrafeldolgozását végző üzem Oroszország Cseljabinszki területén, az ozjorszki lezárt közigazgatási egységben. 1994 előtt Ozjorszk várost Cseljabinszk-40, illetve Cseljabinszk-65 néven illették. (energiacentrum.com)


  • A TEPCO eltitkolta a fukusimai sugárzástA TEPCO eltitkolta a fukusimai sugárzástA fukusimai atomerőművet üzemeltető japán TEPCO-t (Tokyo Electric Power Co) régóta vádolják azzal, hogy nem jelentett időben és rendesen a balesettel kapcsolatban. Most kiderült, hogy szeptember óta visszatartották a stronciumszennyezés méréseinek eredményét. (index.hu)
  • Mi a helyzet Fukusimában?Mi a helyzet Fukusimában?Számos, egyre aggasztóbb hírt hallani mostanában a fukushimai Daiichi nukleáris üzemből szökő sugárszennyezés óceánba szivárgásáról. Sokan azon aggódnak, hogy a szennyezett víz világszerte hatással lesz az óceánok ökoszisztémájára. (greenpeace.blog.hu)
  • Illés Zoltán: Lehet, be sem üzemelik Paks II-tIllés Zoltán: Lehet, be sem üzemelik Paks II-tIllés Zoltán szándékosan maradt távol a Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló parlamenti szavazásról. A környezetügyért felelős államtitkár azt mondta, hogy – bár több tucat érvet tud felhozni a nukleáris technológia ellen- a Roszatommal kötött megállapodásnak számos belpolitikai eredménye lesz. (noltv.hu)+(VIDEÓ!)
  • Elképesztő áramdrágulást indokolna Paks bővítése - itt a bizonyítékElképesztő áramdrágulást indokolna Paks bővítése - itt a bizonyítékA paksi beruházás után is tartósan villamosenergia-importra szorulhat Magyarország, illetve a megtérülési számítások alapján csak a jelenlegihez képest két-háromszoros áramár mellett érné meg a projekt - ez derül ki két fontos tanulmányból. (napi.hu)