Atomenergia
Teljesen kinyírta a Toshibát az atomipari részlegük most bejelentett veszteségeTeljesen kinyírta a Toshibát az atomipari részlegük most bejelentett vesztesége

Egészen elképesztő, 6,3 milliárd dolláros (1800 milliárd forintos) veszteséget kénytelen elkönyvelni a japán Toshiba, miután ekkora leírást kénytelenek elkönyvelni a Westinghouse nevű amerikai atomipari leánycégükön. Ez a veszteség nagyobb, mint a szebb napokat látott cég teljes piaci értéke. (444.hu)


  • Robbanás történt egy francia atomerőműnélRobbanás történt egy francia atomerőműnélEgy franciaországi atomerőműnél robbanás történt – jelentette az AFP hírügynökség csütörtök délelőtt. A baleset az EDF Flamanville erőműnél történt az ország északi részén, Cherbourg kikötője közelében. (index.hu)+(VIDEÓ!)
  • Rekord született a paksi atomerőműbenRekord született a paksi atomerőműbenTavaly az MVM Paksi Atomerőmű 18,27 milliárd forintos adózás előtti nyereséget ért el. A négy atomerőművi blokk átlagosan 91,4 százalékos kihasználtsággal működött, ám a hármas blokk egy percre sem állt le. (napi.hu)
  • Roszatom-vezér: Jövőre kezdjük az építkezést PaksonRoszatom-vezér: Jövőre kezdjük az építkezést PaksonAz elsőfokú környezetvédelmi engedély már megvan, még a magyar nukleáris hatóság és az Európai Bizottság engedélyére várnak. Alekszej Lihacsov, aki a Putyin-látogatás előtt egy nappal már Budapestre jön, nyílt és átlátható tendereket ígért a magyaroknak. (hvg.hu)
  • Sűrű év lesz az idei PaksonSűrű év lesz az idei PaksonAz atomtörvény módosítása után is megmarad az Országos Atomenergia Hivatal, a kormány nem írhatja felül szakmai döntéseket az új paksi blokkok létesítésekor. Paks 2 idén megkaphatja a telephely-engedélyét, ennek birtokában kezdődhet a két új atomerőművi blokk építése. (napi.hu)