Atomenergia
Atomjellel a Paksi paktum elkerüléséértAtomjellel a Paksi paktum elkerüléséért

Greenpeace-aktivisták ma reggel óriási atomjellé változtatták a budapesti Clark Ádám teret. Ezzel a látványos akcióval hívták fel a figyelmet arra, hogy a környezetvédelmi és gazdasági szempontból is elfogadhatatlan paksi bővítés folyamatát meg kell állítani. (greenfo.hu)


 • Füllentett az atomerőmű gyártó

  Büntetést kell fizetnie a GE-Hitachi-nak, mivel hamis műszaki adatokat adott meg egy atomerőmű-típusra vonatkozóan az Egyesült Államok Atomenergia Hivatalának. (energiainfo.hu)


 • Röntgentől a fúziós energiáig

  Wilhelm Conrad Röntgen meglepve tapasztalta a laboratóriumában tartott fényképezőlemez megfeketedését, s amikor megpróbálta felderíteni a titokzatos jelenség okát, felfedezte a szilárd anyagokon is áthatoló röntgensugárzást. (nol.hu)


 • Kína namíbiai uránbányát veszKína namíbiai uránbányát veszA kínai állami China National Nuclear Corporation (CNNC) 25%-os részesedést vásárol az ausztrál Paladin Energy namíbiai Langer Heinrich uránbányájában. Az üzlet ára 190 millió dollár, közölte 2014. január 20-án a Paladin. (energiainfo.hu)
 • Az atomtechnológia egy tévút!Az atomtechnológia egy tévút!Éppen ezért a magyar Kalózpárt és a nemzetközi Kalózpártok az atomtechnológia úgy békés, mint katonai megszüntetéséért szállnak síkra. Sokan úgy gondolják az atomenergia egy szakmai kérdés és csak az atomfizikusok és közgazdászok tudják ezt megválaszolni. (kalozpart.org)
 • Az atomenergia veszélyeiről is beszélni kell Az atomenergia veszélyeiről is beszélni kell„Vizsgáljuk a paksi atomerőmű 2-es blokkjának üzemidő-hosszabbítását és az erőmű lehetséges bővítését” – sorolta az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) idei legfontosabb feladatait Fichtinger Gyula, a hivatal főigazgatója a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján. (index.hu)
 • Paks: kockázat és mellékhatásPaks: kockázat és mellékhatásNem csekélység, hogy egy hatalmon lévő kormány hajt végre puccsot. Márpedig mi más lenne az, ha egy atomerőmű bővítésével kapcsolatos, hatalmas horderejű döntést titokban és, a látszat szerint, az előkészületeket elhanyagolva hoznak meg. (nepszava.hu)