Atomenergia
Az atommutyi és a feje tetejére állt rezsiharcAz atommutyi és a feje tetejére állt rezsiharc

Két és fél évvel a fukusimai atomkatasztrófa után Japán képtelen zöldágra vergődni azt illetően, hogy mit kezdjen az egyre vaskosabb energiapolitikai gordiuszi csomóval. A biztonsági félelmek miatt ismét behúzták az atomenergiai kéziféket, de emiatt az országnak hatalmas veszteségek mellett kell egyre több földgázt és kőolajat importálnia, ami nemcsak az energiavállalatokat taszította a csőd szélére, de egyre komolyabb költségvetési terhet is jelent, és az egész gazdaságot visszafogja. (kitekinto.hu)


  • Épülhet a fehérorosz atomerőmű

    A fehérorosz nukleáris biztonsági hivatal kiadta az építési engedélyt az Osztorvec atomerőmű egyes blokkja számára - közölte a hivatal. (energiainfo.hu)


  • Az atomenergia a múlt, üzeni Harms

    Ha Magyarországon nyíltan lehetne a televízióban vitatkozni az atomenergiáról, akkor a magyarok megértenék, Pakson miért következhetne be súlyos baleset – véli Rebecca Harms zöldpárti politikus, akit leginkább Orbán Viktor kettős beszéde zavar. (nol.hu)


  • 15 év alatt 106 milliárd radioaktív hulladék tárolására15 év alatt 106 milliárd radioaktív hulladék tárolásáraTizenöt év alatt 106 milliárd forintot fordított beruházásra a Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Nonprofit Kft., amely négy fontos hulladék-elhelyezési projektért felelős. A cég, amely közhasznú társasággént 63 munkatárssal kezdte működését, jelenleg évi 30 milliárd forinttal gazdálkodik és 204 embert foglalkoztat. (energiainfo.hu)
  • Kezdődhet a kozloduji atomerőmű leszereléseKezdődhet a kozloduji atomerőmű leszereléseA bolgár környezetvédelmi minisztérium jóváhagyta a kozloduji atomerőmű négy leállított blokkjának leszereléséhez kapcsolódó környezeti hatásvizsgálat jelentését. Az engedély alapján a négy blokk primer köri elemei leszerelhetőek és elhelyezhetőek. (energiainfo.hu)
  • Keresztények böjtölnek Dél-Koreában az atomenergia ellenKeresztények böjtölnek Dél-Koreában az atomenergia ellenAz Egyházak Világtanácsának 10. közgyűlésével párhuzamosan, mely Puszanban zajlik szeptember 30. és november 8. között, a dél-koreai keresztények 40 napos böjtöt és imát tartanak az atomenergia-felhasználás ellen az EVT közgyűlésnek helyt adó Busan City Hall előtt. (magyarkurir.hu)
  • Felrobbanthatatlan atomreaktort építhet IránFelrobbanthatatlan atomreaktort építhet IránMiközben a nemzetközi közösségi az iráni urándúsításról vitatkozik, a Time magazin szerint az ország csöndben építgeti plutóniummal működő atomlétesítményét, amely ha elkészül, gyakorlatilag sérthetlen lesz. (vg.hu)