Atomenergia
Energiaracionalizálás vagy atomerőmű?Energiaracionalizálás vagy atomerőmű?

Egy minapi bejelentés kapcsán éreztem szükségét annak, hogy megírjam véleményem. Történt, hogy a Miniszterelnök Úr Indiában bejelentette, hogy azonnal hozzákezdünk egy új atomerőmű építéséhez. (tervlap.hu)


  • Vírussal fertőzték meg a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség számítógépeit

    Rosszindulatú szoftverekkel fertőzték meg ismeretlenek a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) több számítógépét az elmúlt hónapokban - jelentette be kedden a szervezet. A kártevő programok a szervezet központjának közös helyiségeiben található számítógépeket fertőzték meg, amelyeket a NAÜ munkatársai és az oda érkező látogatók - jobbára tagállami delegációk - használnak. (hvg.hu)


  • Így döntené be az atom a rezsicsökkentést

    A magyar nukleáris erőműpotenciál felfutásáról évek óta egyre erősebben vizionál a regnáló kormányzat. Azt ugyan továbbra sem lehet tudni, hogy az „évszázad beruházása” milyen pénzből épülhetne meg, a napokban azonban világossá vált, hogy az új atomerőműből származó „olcsó áram” legalább a duplájára emelné a jelenlegi árakat. (hvg.hu)


  • Ismét szivárgott a radioaktív víz FukusimábanIsmét szivárgott a radioaktív víz FukusimábanÉveket késhet a két és fél évvel ezelőtti atomerőmű-baleset nyomán beszennyeződött kelet-japán területek sugármentesítése kormányhivatalnokok hétfői közlése szerint, miközben a Fukusima-1 erőmű üzemeltetője elismerte, hogy a hétvégén a heves esőzések miatt ismét radioaktív víz folyt el a létesítményből. (atv.hu)
  • A világ legrégebbi atomerőműveiA világ legrégebbi atomerőműveiA 2011-ben történt japán erőmű-katasztófa még ma is érezteti hatását. A tragédia óta a világ számtalan atomerőművét vizsgálták át részletesen, hogy megelőzzék a Fukusimában történteket. A Bloomberg összegyűjtötte a legrégebbi berendezéseket, a legtöbb az Amerikai Egyesült Államokban található. (vg.hu)
  • Nem engedi az atomerőművek állami támogatását BrüsszelNem engedi az atomerőművek állami támogatását BrüsszelAz Európai Bizottság úgy döntött, hogy kizárja az atomerőműveket annak a 2014-ben életbe lépő útmutatónak a terjedelméből, amely az energetikai és környezetvédelmi célokból adható állami támogatást szabályozza - jelentette be Joaquín Almunia, az EU versenyügyi biztosa. (energiainfo.hu)
  • Kétharmad ellenzi a paksi bővítéstKétharmad ellenzi a paksi bővítéstA megkérdezettek kétharmada elutasítja, hogy Pakson egy új atomerőmű épüljön, különösen nagy az ellenérzés egy orosz tervezésű és építésű erőmű esetén - derül ki a Mediánnak az atomenergia magyarországi jövőjére vonatkozó közvélemény-kutatásából. A vizsgálat szerint a magyarok relatív többsége nem szeretné, hogy a kormány a jelenleginél nagyobb szerepet szánjon a nukleáris energiatermelésnek. (greenpeace.org)