Atomenergia
Washington a szíriai nukleáris objektumok megnyitását követeliWashington a szíriai nukleáris objektumok megnyitását követeli

Az amerikai kormány felszólította Szíriát, hogy tisztázza a múltban folytatott nukleáris programjának célját és tegye a nemzetközi ellenőrök számára hozzáférhetővé annak objektumait - írta pénteki számában a The Washington Post. Joseph Macmanus amerikai nagykövet a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) 35 tagú kormányzótanácsának csütörtöki bécsi ülésén azzal vádolta meg az Aszad-kormányt, hogy az akadályozza a hozzáférést három olyan objektumhoz, amely kiszolgáló létesítménye volt az Izrael által 2007-ben lebombázott, akkor még építés alatt álló Deir ez-Zór-i nukleáris reaktornak. (kitekinto.hu)


  • Egyre jobban sugárzik Fukusima

    A korábban mért sugárzási értékek 18-szorosát detektálták a Fukushima-Daiichi atomerőműben egy szennyezettvíz-tartály mellett - erősítette meg az üzemeltető Tokyo Electric Power Company (Tepco). A tartály aljánál, 5 cm-re a talajtól 1800 mSv/h (millisievert per óra) értéket mértek 2013. augusztus 31-én, míg a tartály körül máshol 100 mSv/h volt mérhető. (energiainfo.hu)


  • Minden iráni atomlétesítményt a nemzetközi közösség fog felügyelni

    Haszan Roháni szerint Irán atomprogramja mindig is békés célú volt, ezért minden nemzetközi kötelezettséget be fognak tartani, ennek értelmében a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség felügyelheti az ország atomlétesítményeit. (origo.hu)


  • Amit nem mondanak el Fukushimával kapcsolatbanAmit nem mondanak el Fukushimával kapcsolatbanVan a világon olyan racionális ember, aki komolyan azt gondolja, hogy az ilyen teljes pusztítást valaha is ki lehet javítani? A föld egy nagy háborús övezet lett, és ezt szó szerint értem. Beszélhetünk bolygónkról “Fukushima előtt” és “Fukushima” után, mert a nukleáris ipar egy óriási nukleáris háborús övezetet gyártott, ami az egész emberi fajt célozza meg és Fukushima a legújabb csatatér. Sok ember fog meghalni attól, ami Fukushimában történik, milliók biztosan, ez nem is kérdéses. A kérdés csak az, hogy hány millió. Ha “szerencsés”-ek vagyunk, akkor csak egy-két millió ember meg fog meghalni. (naturahirek.hu)+(VIDEÓ!)
  • Bődületes összeget kell a fukusimai kármentésre fordítaniBődületes összeget kell a fukusimai kármentésre fordítaniA víz számára áthatolhatatlan falat építenek a Fukusima atomerőmű tenger felőli oldalára – ez a három tervezett intézkedés egyike, amivel a szennyezett víz tengerbe kerülését akarják megakadályozni, közölte az erőművet üzemeltető Tepco. A japán kormány 47 milliárd jent fordít a károk elhárítására. (energiainfo.hu)
  • Ismét atomenergia nélkül marad JapánIsmét atomenergia nélkül marad JapánBiztonsági ellenőrzés miatt ideiglenesen leállítják Japán két még működő atomreaktorát - közölte a létesítményt üzemeltető cég hétfőn. Az atomblokkok leállásával ideiglenesen szünetelhet az atomenergia-ellátás a szigetországban - számol be az MTI. Az Electric Power vállalt közölte, hogy az Ói városában található erőmű két, még üzemben lévő blokkja közül a hármas számút már hétfőn kikapcsolják, a négyes reaktort pedig várhatóan szeptember közepén állítják majd le. (portfolio.hu)
  • Óra az idők végezetéig? Óra az idők végezetéig? Az ember nagyravágyásának nincs határa. Egyre lehetetlenebb kihívásokra felel, amelyeknek valójában sok értelme sincsen. Most az idővel próbál versenyezni. Azzal az idővel, amelyről ma sem tudjuk, és nem is tudjuk meg soha, hogy mikor és miképp kezdődött, ha volt egyáltalán kezdete és valóban eljön-e egyszer az oly sokat emlegetett „idők végezete.” (Aiolus News)