Atomenergia
68 éve ebben a pillanatban pusztította el Hirosimát a Kisfiú68 éve ebben a pillanatban pusztította el Hirosimát a Kisfiú

68 évvel ezelőtt 1945. augusztus 6-án helyi idő szerint 8 óra 15 perckor az Egyesült Államok légierejének B-29-es bombázója az Enola Gay 9470 méter magasságban repülve kioldotta bombaterhét Hirosima városa felett. 43 másodperccel később a “Kisfiú” nevű atombomba felrobbant, új fejezetet nyitva az emberiség kedvenc elfoglaltságának, egymás kiirtásának történetében. (ma.hu)+(VIDEÓ!)


  • Az Alstom újíthatja fel a paksi atomerőmű generátorait

    Az Alstom nyerte el az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által nyolc üzemi és egy tartalék generátor forgórészének felújítási munkálataira kiírt 5,1 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű közbeszerzési pályázatot. (ma.hu)


  • Kivonul az EDF az amerikai atomenergia-piacról

    A világ legnagyobb atomerőművi portfóliójával rendelkező társasága, az EDF elhagyja az Egyesült Államok atomenergia piacát - számol be a Financial Times. A társaság a döntését elsősorban az észak-amerikai palagáz-forradalommal magyarázta, ami alapjaiban változtatta meg a kontinens árampiacának jövőjével kapcsolatos várakozásokat. (portfolio.hu)


  • Újabb rekordot döntően sugárzik a víz FukusimánálÚjabb rekordot döntően sugárzik a víz FukusimánálÖt nap alatt 25 százalékot ugrott a rekordszennyezettségi szint a két és fél éve megolvadt japán atomerőmű melletti talajvízben. Ami továbbra is utat talál a tengerbe, igaz, az erőmű tulajdonosa is mindent megígér. (hvg.hu)
  • Fukusima: leállt az egyik reaktor hűtéseFukusima: leállt az egyik reaktor hűtéseCsütörtökön rövid időre leállt a Fukusima-1 atomerőmű egyik reaktorának hűtése, miközben halászok tiltakoztak a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalatnál a közelmúltban történt radioaktív szivárgások miatt. (energiainfo.hu)
  • 2016 végéig bezárják a fessenheimi atomerőművet2016 végéig bezárják a fessenheimi atomerőművet2016 végéig bezárják a fessenheimi atomerőművet – erősítette meg Philippe Martin, Franciaország új környezetvédelmi minisztere. (Aiolus News)
  • Akik az atombulin eddig kaszáltakAkik az atombulin eddig kaszáltakA Paksi Atomerőmű újabb blokkjai már 13 milliárdba kerültek, pedig a területen még egy fűszálat sem tettek keresztbe. Annál inkább vannak vizsgálatok és reklámköltségek. Tudományos roadshow Simicska Lajossal. Pert nyert az Energiaklub a Paksi Atomerőmű Zrt. ellen. (greenfo.hu)