Atomenergia
Össztűz zúdul Paks II. környezetvédelmi engedélyéreÖssztűz zúdul Paks II. környezetvédelmi engedélyére

Megtámadták a zöldszervezetek az új paksi blokkokra kiadott környezetvédelmi engedélyt. A projektfelelősök szerint aggályaik vagy időszerűtlenek, vagy megalapozatlanok. (vg.hu)


  • Nincs gond a magyar atomenergia-iparral

    Egy nyáron lezárult nemzetközi vizsgálat is megerősítette: Magyarország jól felkészült a nukleáris balesetek megelőzésére, kezelésére és elhárítására – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken. (orientpress.hu)


  • Megtámadják Paks 2 engedélyét

    Szeptember 29-én kiadta a tervezett Paks II projekt környezeti engedélyét a Baranya Megyei Kormányhivatal. Az Energiaklub a Greenpeace Magyarországgal közösen megfellebbezi a döntést. (napi.hu)


  • Megvan Paks II környezetvédelmi engedélyeMegvan Paks II környezetvédelmi engedélyeKiadta a Paks II projekt környezetvédelmi engedélyét csütörtökön a Baranya Megyei Kormányhivatal - tájékoztatott Aszódi Attila a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos. (tozsdeforum.hu)
  • Megépülhet az atomerőmű a briteknélMegépülhet az atomerőmű a briteknélA brit kormány új feltételekkel zöld utat adott a francia EdF energetikai konszern kínai pénzügyi részvétellel épülő Hinkley atomerőmű beruházásának. (kitekinto.hu)
  • Küszöbön a paksi megállapodás BrüsszellelKüszöbön a paksi megállapodás BrüsszellelMaros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke Budapesten tett látogatása során pénteken elmondta, a paksi bővítés kapcsán Magyarország és Brüsszel közel van a beruházás tervét érintő minden kérdés pozitív elrendezéséhez. (portfolio.hu)
  • Eladósorban a fantom-atomerőműEladósorban a fantom-atomerőműNegyven év után végképp megpecsételődött az Alabama állambeli Bellefonte-nél tervezett atomerőmű komplexum sorsa. Az eladásra meghirdetett létesítmény előkészítése a hetvenes években indult, amikor az atomenergia fénykorát élte, és beruházások soráról hoztak döntést. (vg.hu)