Atomenergia
Zöld lámpát kaphat Paks 2! Két feltételt ír elő BrüsszelZöld lámpát kaphat Paks 2! Két feltételt ír elő Brüsszel

Szeptember körül dőlhet el Paks 2 sorsa, forrásaink szerint két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy Brüsszel jóváhagyja a beruházást. (portfolio.hu)


  • Leállították a paksi atomerőmű 1. blokkját

    Az irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt leállították a paksi atomerőmű 1. blokkját csütörtök reggel, írja az MTI. A szakemberek dolgoznak a hiba pontos behatárolásán és elhárításán. (index.hu)


  • Csökkentett teljesítménnyel üzemel Paks

    Meghibásodott kedden egy generátor a paksi atomerőmű 1. blokkjában, amely ezért csökkentett teljesítménnyel üzemel - közölte honlapján az atomerőmű és az Országos Atomenergia Hivatal (OAH). (napi.hu)


  • Nagy üzletet lát az atomerőmű-bontásban az EDFNagy üzletet lát az atomerőmű-bontásban az EDFA francia jelenleg kilenc atomreaktor blokk bontását végzi. Nagy szeletet akar kihasítani magának az elkövetkező 15 évben a 200 milliárd eurós nagyságrendűre becsült atomerőmű-bontó üzletből a francia állami EDF közüzemi vállalat. (delmagyar.hu)
  • Fukusima után is atomot akar JapánFukusima után is atomot akar JapánA fukusimai atombaleset óta első alkalommal engedélyezte üzemidő határát elért atomreaktorok élettartamának meghosszabbítását a japán atomenergia ipari felügyelet. (napi.hu)
  • Csak idén 20 milliárd forintba kerül Paks II. előkészítéseCsak idén 20 milliárd forintba kerül Paks II. előkészítéseCsaknem 20 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a két paksi atomerőműblokk építésére készülő projekttársaságban a magyar állam, írta hétfői számában a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatásra hivatkozva a Világgazdaság. (24.hu)
  • Brüsszel-tűrő a finn atomBrüsszel-tűrő a finn atomA Finnországban építendő atomerőmű tervén még nem találtak fogást az uniós illetékesek. A helyszínen már zajlanak a földmunkák, és a hulladék majdani tárolásáról tárgyalnak. (vg.hu)