Atomenergia
Ezért bántja nagyon Ausztriát a paksi bővítésEzért bántja nagyon Ausztriát a paksi bővítés

Jól kiszúrunk a sógorokkal, nem csoda, hogy támadják Paks II.-t. Orbán Viktor oroszországi látogatásának előestéjén a Der Standard összefoglalta, hogy miért rendkívül káros az osztrák és német lakosoknak a paksi atomerőmű bővítése. (hvg.hu)


  • Magyar kutatók vizsgálták a fukusimai szennyeződés terjedésétMagyar kutatók vizsgálták a fukusimai szennyeződés terjedésétA fukusimai atomerőműben történt baleset a második legkomolyabb az emberiség történetében. A legsúlyosabb a Csernobilban lévő erőműben történt robbanás volt. Japánt öt évvel ezelőtt, 2011. március 11-én nagy erejű földrengés rázta meg, az igazi pusztítást azonban az ezt követő cunami okozta. (index.hu)+(VIDEÓ!)
  • Paks II. - Orbán vagy Putyin mondja fel?Paks II. - Orbán vagy Putyin mondja fel?Orbán Viktor magyar miniszterelnök február 17-i moszkvai látogatása előtt megindultak a találgatások, kihátrálhat-e valamelyik fél a Paks II. szerződésből, vagy legalábbis az építkezés halasztását javasolhatja-e. Ez akár mindkét fél érdekében is állhat. A beruházás Brüsszelben is vesztésre áll. (nepszava.hu)
  • A Roszatom jobban teljesítA Roszatom jobban teljesítOroszország atomenergia-ügynöksége (a Roszatom) több mint 8 százalékkal növelte a következő tíz évre szóló külföldi megrendeléseinek összértékét 2015 végére. (origo.hu)
  • Atomerőmű-verseny jönAtomerőmű-verseny jönBrutális áramár-emelkedés és magas kihasználtság kell a két új paksi blokk megtérüléséhez. Ha ez adott lesz, még akkor is kellenek további megújuló és lignitkapacitások. (vg.hu)