Atomenergia
Parkolópályán a nyugati atomprojektekParkolópályán a nyugati atomprojektek

Egyetlen „sínen lévő” atomerőmű-építési projekt sem maradt az EU-ban, miután a brit Hinkley Point C építői bejelentették: bizonytalan ideig elhalasztják a beruházás elkezdését. (nol.hu)


  • Lesz még pár körünk BrüsszelbenLesz még pár körünk BrüsszelbenA Paks II. beruházás fontos uniós jóváhagyási folyamaton van túl - mondta egy londoni szakmai rendezvényen Aszódi Attila. (tozsdeforum.hu)
  • Megkezdődött a paksi bővítések tervezéseMegkezdődött a paksi bővítések tervezéseMegkezdődtek a paksi atomerőmű bővítésének tervezési munkálatai. Az első fázisban a paramétereket egyeztetik, és pontosítják az egyenként hatvanéves élettartamra tervezett, ezerkétszáz megawattos teljesítményű blokkok adatait. (magyarhirlap.hu)
  • Elindítják az első atomerőművet Japánban Fukusima ótaElindítják az első atomerőművet Japánban Fukusima ótaJapánban üzembe helyezték az első atomerőművet a négy éve történ fukusimai tragédia óta. A kormány leállította az összes nukleáris létesítményt a 2011-es szerencsétlenséget követően, amit egy földrengés és egy cunami okozott. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Hiába tiltakoztak, újraindul egy japán atomreaktorHiába tiltakoztak, újraindul egy japán atomreaktorA széles körű társadalmi tiltakozás ellenére Japán visszatér az atomenergia-előállításhoz: a több mint négy évvel ezelőtti fukusimai katasztrófa óta először újraindít egy nukleáris reaktort. (mno.hu)