Atomenergia
Az ember, aki túlélte az atombombát. KétszerAz ember, aki túlélte az atombombát. Kétszer

Jamagucsi Cutomu az egyetlen ember, aki Hirosima és Nagaszaki bombázását is hivatalosan túlélte. (Valójában száznál is többen lehetnek, de a japán kormány a többieket máig nem ismerte el). Végül rákban halt meg, ami ennyi radioaktív sugárzás után nem is annyira meglepő. (index.hu)


  • Húzzák az iráni atomtárgyalást, mint a rétestésztát

    Néhány nappal meghosszabbítják a nemzetközi közösség és Irán közötti tárgyalásokat Teherán vitatott atomprogramjáról - jelentette be Bécsben az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden, néhány órával a végső megállapodás tető alá hozásának éjfélkor lejáró határideje előtt. (hir24.hu)


  • Üzemanyaggal töltenek fel egy atomreaktort Japánban

    Megkezdődött kedden a japán Szendai atomerőmű első reaktorának feltöltése nukleáris üzemanyaggal - ez az első erőmű a szigetországban, amelyet újraindítanak a négy évvel ezelőtti földrengés és atombaleset óta. (blikk.hu)


  • Atom detektívek: nukleáris bűntényekre szakosodott helyszínelőkAtom detektívek: nukleáris bűntényekre szakosodott helyszínelőkA Futuris riportere, Denis Loctier az “atom detektívek” munkájával ismerkedett közelebbről, olyan tudósokkal és helyszínelőkkel, akik megvédenek minket a radioaktív fenyegetéstől. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Az iráni nukleáris egyezmény legproblémásabb pontjaiAz iráni nukleáris egyezmény legproblémásabb pontjaiMár csaknem két éve zajlik a diplomáciai huzavona, amelynek a célja: megállapodni Iránnal az ország atomprogramjáról. A perzsa állam külügyminisztere, Mohamed Dzsavad Zarif vasárnap este visszatért Teheránba, hogy további megbeszéléseket folytasson az ország vezetőségével. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Száraz fű lángol a csernobili tiltott övezetbenSzáraz fű lángol a csernobili tiltott övezetbenLángra kapott a száraz fű a csernobili atomerőmű tiltott övezetében, a zóna határán, körülbelül 30 kilométerre az 1986-ban felrobbant létesítménytől – hozta nyilvánosságra kedden az ukrán katasztrófavédelem. (hvg.hu)
  • Leállították a legrégebbi németországi atomreaktortLeállították a legrégebbi németországi atomreaktortA terveknek megfelelően végleg lekapcsolták a hálózatról vasárnapra virradó éjjel Németország legrégebbi működő atomreaktorát. (inforadio.hu)