Biomassza
3,5 milliárdos lehetőség Pécs közeli gazdáknak 3,5 milliárdos lehetőség Pécs közeli gazdáknak

Elindította idei szalmabeszerzési kampányát a Magyarország legnagyobb biomassza-tüzelésű erőművét üzemeltető pécsi Pannonpower. A Veolia Energia Magyarország csoporthoz tartozó társaság mintegy 200 ezer tonna lágyszárú tüzelőanyagot vásárol fel a környékbéli gazdáktól. (piacesprofit.hu)


  • Hova megy a trágya a Balatonnál?

    Biogáz erőmű épül Balatonszabadi határában közel 1,4 milliárd forintból, mintegy 670 millió forint pályázati támogatással, az erőmű ősztől istállótrágyából és növényi eredetű melléktermékekből 2500 háztartás éves villamosenergia szükségletét állítja elő - hangzott el a projektbemutató sajtótájékoztatón. (napi.hu)


  • Letették a Hungrana Kft. újabb biomassza erőművének alapkövét

    Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni. (profitline.hu)


  • Nem segít a biomassza a klímaváltozás ellen?Nem segít a biomassza a klímaváltozás ellen?A biomassza energetikai hasznosítása nem segíti a globális felmelegedés elleni küzdelmet, sőt inkább növeli a károsanyag kibocsátást a New Scientist nemrég közzétett elemzése szerint. (energiainfo.hu)
  • Tavalyi karácsonyfával fűtenek SzékelyudvarhelyenTavalyi karácsonyfával fűtenek SzékelyudvarhelyenA tavalyi karácsonyfákból készült őrleménnyel fűtenek a jelenlegi téli szezonban a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskola tornatermében. (kronika.ro)
  • Külföldiek vették meg a hányatott sorsú erőművetKülföldiek vették meg a hányatott sorsú erőművetEgyéves átszervezés után francia kézbe került a szakolyi erőmű. A biomasszát hasznosító energia termelő egységet a Veolia vásárolta meg - nem publikus vételáron. Az üzlet azonban bizonyára az idei év eddigi legjelentősebb energia beruházása lehet. (napi.hu)
  • Disznótrágyából készülhetnek az utakDisznótrágyából készülhetnek az utakAmerikai kutatók szerint hamarosan olcsó és megújuló anyaggal: disznótrágyával válthatjuk ki a petróleumot az aszfaltgyártásban. (vezess.hu)+(VIDEÓ!)
NRGENS