Bioüzemanyag
Csökkent a bioüzemanyag-felhasználás NémetországbanCsökkent a bioüzemanyag-felhasználás Németországban

Tavaly az előző évivel közel megegyező benzinfelhasználás mellett csökkent az E10 bioüzemanyag piaci részesedése Németországban a BDBe (Bundesverband der deutschen Bioethanolwirtschaft) német bioetanol ipari szövetség csütörtökön közzétett kimutatása szerint. (energiainfo.hu)


  • Ingyen üzemanyagot tankolhatnak a Scania alkalmazottai

    Díjmentesen tankolhatnak biodízelt céges autóikba a Scania alkalmazottai. A cél az, hogy ösztönözzék a megújuló erőforrásokból készülő üzemanyagok használatát. (vezess.hu)


  • Bioetanol: máris nagyhatalom vagyunk, de...

    Nagyhatalomnak számít Magyarország az uniós bioetanoliparban, de még van tere a fejlődésnek - állítja agrárszektor.hu-nak adott interjúban Lengyel Zsolt, a Pannonia Ethanol Zrt. igazgatósági tagja. A cég bővíti kapacitásait dunaföldvári biofinomítójában, ahol növelni kívánja az előállított bioetanol, illetve GMO-mentes takarmány mennyiségét. (agrarszektor.hu)


  • Úton a fenntartható légi közlekedés feléÚton a fenntartható légi közlekedés feléAz Alaska Airlines, de az egész repülőgépipar történelmi sikert ért el, ugyanis hétfőn, egy tesztrepülés során hivatalosan is bemutatták a cellulóz alapú üzemanyagot, amellyel egy repülőgépet üzemeltettek Seattle-ben. (smartinvest.hu)
  • A bioüzemanyagok tarthatják életben a belsőégésű motorokat 2030 után A bioüzemanyagok tarthatják életben a belsőégésű motorokat 2030 után Nyílt levélben kérik az Európai Bizottságot a fejlett bioüzemanyagok támogatására az ágazat vezetői. A cégeink - írják - készek új technológiákat felvonultatni, hogy az aktuálisan fel nem használt, vagy hulladék anyagokból fejlett bioüzemanyaggal lássák el a piacot. (energiainfo.hu)
  • Nem veszi el a szánktól a falatot a bioetanol Nem veszi el a szánktól a falatot a bioetanol Az elmúlt években nagy vita folyt arról, hogy a kormányok hagyjanak-e fel a bioetanolarány törvényi előírásával, mert ezzel elveszik az élelmiszerpiacról az erőforrásokat. Az etanol ugyanis élelmiszernövényekből készül. A legújabb szakértői vélemények megcáfolják e nézeteket. (piacesprofit.hu)
  • Csodahajtást ígér a NissanCsodahajtást ígér a NissanBár a gyártók többsége sűrített hidrogént alkalmaz üzemanyagcellás autói hajtóanyagául, a Nissan most előállt egy új ötlettel. Ők hagyományos etilalkohollal – azaz tiszta szesszel – tankolható hajtáslánccal kísérleteznek, amely ugyan komplikáltabb, mint a hidrogénes változat, viszont szükségtelenné teszi a nagy nyomású tárolórendszert, amely drága, és nem is veszélytelen. (totalcar.hu)
NRGENS