Bioüzemanyag
Már jövőre repülhetünk növényi olajjal és állati zsírral meghajtott gépenMár jövőre repülhetünk növényi olajjal és állati zsírral meghajtott gépen

Bár a hosszabb repülőutak elektromos járművekkel való megtétele még igen távoli, a megújuló forrásból – növényi olajból és állati zsírból – készült üzemanyag áthidaló megoldást jelenthet a klímaváltozás elleni harcban és a szennyezett levegő megtisztításában. (kitekinto.hu)


  • Bioüzemanyag sütőolajból

    Több mint 900 tonna használt sütőolajat gyűjtöttek össze 2011 óta a Mol kijelölt töltőállomásain, amelyből bioüzemanyag készül - közölte a társaság az MTI-vel a biodízel nemzetközi napja alkalmából. (nepszava.hu)


  • Csökkent a bioüzemanyag-felhasználás Németországban

    Tavaly az előző évivel közel megegyező benzinfelhasználás mellett csökkent az E10 bioüzemanyag piaci részesedése Németországban a BDBe (Bundesverband der deutschen Bioethanolwirtschaft) német bioetanol ipari szövetség csütörtökön közzétett kimutatása szerint. (energiainfo.hu)


  • Ingyen üzemanyagot tankolhatnak a Scania alkalmazottaiIngyen üzemanyagot tankolhatnak a Scania alkalmazottaiDíjmentesen tankolhatnak biodízelt céges autóikba a Scania alkalmazottai. A cél az, hogy ösztönözzék a megújuló erőforrásokból készülő üzemanyagok használatát. (vezess.hu)
  • Bioetanol: máris nagyhatalom vagyunk, de... Bioetanol: máris nagyhatalom vagyunk, de... Nagyhatalomnak számít Magyarország az uniós bioetanoliparban, de még van tere a fejlődésnek - állítja agrárszektor.hu-nak adott interjúban Lengyel Zsolt, a Pannonia Ethanol Zrt. igazgatósági tagja. A cég bővíti kapacitásait dunaföldvári biofinomítójában, ahol növelni kívánja az előállított bioetanol, illetve GMO-mentes takarmány mennyiségét. (agrarszektor.hu)
  • Úton a fenntartható légi közlekedés feléÚton a fenntartható légi közlekedés feléAz Alaska Airlines, de az egész repülőgépipar történelmi sikert ért el, ugyanis hétfőn, egy tesztrepülés során hivatalosan is bemutatták a cellulóz alapú üzemanyagot, amellyel egy repülőgépet üzemeltettek Seattle-ben. (smartinvest.hu)
  • A bioüzemanyagok tarthatják életben a belsőégésű motorokat 2030 után A bioüzemanyagok tarthatják életben a belsőégésű motorokat 2030 után Nyílt levélben kérik az Európai Bizottságot a fejlett bioüzemanyagok támogatására az ágazat vezetői. A cégeink - írják - készek új technológiákat felvonultatni, hogy az aktuálisan fel nem használt, vagy hulladék anyagokból fejlett bioüzemanyaggal lássák el a piacot. (energiainfo.hu)
NRGENS