Bioüzemanyag2017 november 02

Már jövőre repülhetünk növényi olajjal és állati zsírral meghajtott gépen

Már jövőre repülhetünk növényi olajjal és állati zsírral meghajtott gépen

Bár a hosszabb repülőutak elektromos járművekkel való megtétele még igen távoli, a megújuló forrásból – növényi olajból és állati zsírból – készült üzemanyag áthidaló megoldást jelenthet a klímaváltozás elleni harcban és a szennyezett levegő megtisztításában. (kitekinto.hu)

Európa-szerte hamarosan zöld üzemanyagot fognak tankolni a repülők – írja cikkében az Independent. Jövő évtől a genfi reptéren a hagyományos kerozinhoz keverve adagolják majd a megújuló üzemanyagot, azonban mindebből a légikikötőn áthaladó utasok milliói semmit sem fognak észrevenni.

„A gépek ugyanolyan gördülékenyen fognak működni, sőt, a motorteljesítmény kis mértékben javulni is fog” – mondta el Matti Lievonen, a finn Neste főnöke, amely a terméket előállítja.

Abban bízik, hogy a megállapodás követendő példaként szolgál majd világszerte; jelenleg is tárgyalásokat folytatnak további tíz nemzetközi reptérrel, többek közt Európa két legforgalmasabbjával, a londoni Heathtrow-val és az amszterdami Schiphollal.

Komoly lehetőség a térnyerésre

Genf kezdésnek egy százalékban akar megújuló üzemanyagot használni a jövő év végétől. Lievonen viszont reméli, hogy ez az arány hamarosan növekedni fog. A terjeszkedésre kétségkívül adott a lehetőség: 2011-ben a Lufthansa több mint 1000 járatán tesztelték, 50-50 százalékos arányban keverve a kerozinnal. „Elképesztően jól működött” – mondta Lievonen. „A motorteljesítmény javult. Komoly sikereket értünk el a repülés terén, és ez egy új, izgalmas fejlődési lehetőséget jelent számunkra.”

A fenntartható forrásból származó üzemanyagok egyelőre apró cseppek a tengerben a repülőiparban, de jelentőségük egyre nő. 2014-ben a Boeing sikeresen tesztelte a finn terméket az új 787-es Dreamlinerjén. Tavaly a United Airlines megállapodott az amerikai AltAirrel 15 millió gallon bioüzemanyag vásárlásáról, miközben a British Airways aláírt egy megegyezést a Velocysszel olyan üzemanyag beszerzéséről, amelyet a brit háztartások által termelt 15 millió tonna hulladék egy részének újrahasznosításából nyernek.

A konkurencia ellenére a finn cég biztos abban, hogy a világ vezető megújuló dízel előállítója marad. „Fejlett technológiával dolgozunk, és mi vagyunk az egyetlen cég, amelyik képes ezt az ipar igényeinek megfelelően előállítani” – állítja Lievonen.

Bármely dízelmotorban alkalmazható

A termék több formában is készül, amelyek bármilyen hagyományos dízelmotornál használhatóak, így valóban hozzájárulhat a légszennyezés visszaszorításához, ami világszerte számos várost fojtogat és több millió ember halálát okozza.

A dízelautók nemrég komoly támadások kereszttüzébe kerültek, és sokan okolják ezeket a járműveket a városokban kialakult egészségtelen levegő miatt, főleg miután kiderült, hogy a gyártók meghamisították a kibocsátásra vonatkozó valós adatokat.

London polgármestere, Sadiq Khan, külön díjat vetett ki az idősebb, szennyezőbb autókra, míg számos ország elkötelezett amellett, hogy leszámoljon a belső égésű motorokkal.

Évtizedekig velünk lesznek még a „gonosz” dízelek

A bejelentések ellenére azonban a megvalósítás még várat magára, hiszen ez a folyamat további hosszú évtizedeket vesz igénybe, így azok, akik ezt vállalták, aligha lesznek számonkérhetőek ígéretükért. Bár Khan szabályozása azonnali hatállyal bevezetésre került, a szakértők szerint körülbelül csak 6500 járművet érint, így valószínűleg kis mértékben lesz hatással a légminőségre, és az üvegházhatást okozó gázok kibocsájtásának csökkentésére.

Ezzel szemben Lievonen biztos abban, hogy az ő dízel üzemanyaguknak jelentős része lehet mindezek visszaszorításában.

Teljes cikk >>

Forrás: kitekinto.hu

NRGENS