CNG-LPG-LNG
Olcsóbb lesz gázzal tankolniOlcsóbb lesz gázzal tankolni

Életbe lépett a jövedéki törvény módosítása, mely szerint a közfeladatot ellátó szervek, cégek a közlekedésre használt földgáz jövedéki adóját visszaigényelhetik. A Nemzeti Közművek Zrt. szerint ez kedvezhet a meghajtás terjedésének. (napi.hu)


  • A Bosch-nál nem hisznek a CNG-ben

    Az autóipar egyik legjelentősebb beszállítójánál nem hisznek a Volkswagen CNG-s terveiben. A Bosch fejese szerint az elektromos autók miatt sem érdemes a földgázos felfutásban bízni. (totalcar.)


  • Gázgyártókkal tárgyal a Volkswagen

    Matthias Müller, a Volkswagen vezére beszélt arról egy rádióinterjúban, hogy a VW tárgyalásokat folytat az Exxon Mobillal és a Gazprommal. A cél a sűrített földgázzal működő autók közös népszerűsítése lenne. (totalcar.hu)


  • Putyin: Oroszország LNG-nagyhatalom leszPutyin: Oroszország LNG-nagyhatalom leszAz épülő szabettai cseppfolyósföldgáz-üzemnek köszönhetően Oroszország lesz a világ legnagyobb LNG-gyártója - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Arhangelszkben. (atv.hu)
  • Kihívója akad az elektromos autózásnakKihívója akad az elektromos autózásnakMagyarország csak profitálhat abból, ha az LNG technológia elterjed az országban. A cseppfolyósított földgázon alapú üzemanyag népszerűbbé tételét az Európai Unió is célul tűzte ki, a közeljövőben pedig látványos fejlesztések valósulnak meg - tudtuk meg Domanovszky Henriktől, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) elnökétől. (tozsdeforum.hu)
  • Biogázzal hajtják a buszokat a finn fővárosbanBiogázzal hajtják a buszokat a finn fővárosbanHazai előállítású biogázzal óvják meg Helsinki levegőjét közel kétezer tonnányi szén-dioxid kibocsátástól. A finn fővárosban ebben az évben teljes mértékben megújuló forrásból származó biogázzal közlekedhetnek a CNG autóbuszok. (vezess.hu)
  • Átadták az ország első földgázhajtású SkodájátÁtadták az ország első földgázhajtású SkodájátPénteken átadták Magyarország első, újonnan forgalomba helyezett, sűrített földgázzal hajtott, kombi Skoda Octaviáját. A modellt a hazai cseppfolyósított földgáz (LNG) töltő-infrastruktúrájának fejlesztését célzó, PAN-LNG Project beruházója, a Pannon Fuel Kft. vásárolta meg és helyezte forgalomba. (formula.hu)
NRGENS