Egyéb
Visszatérnek az egekbe a ZeppelinekVisszatérnek az egekbe a Zeppelinek

Több mint egy évszázaddal azután, hogy az első Zeppelinek felszálltak és közel nyolcvan évvel a Hindenburg katasztrófája után, olyan repülőgépgyártók, mint a Lockheed Martin, a léghajók újraélesztésén dolgoznak - írja a The Wall Street Journal. (portfolio.hu)


  • Levegővel hajtott autó – lesz ebből valaha valami?

    A sűrített levegőben tárolt energiával tiszta üzemű, olcsón „megtankolható” autókat lehetne hajtani. Miért nem ilyenekkel jár akkor az emberiség? A sűrített levegővel hajtott járművek története egyidős a motorizációval. (24.hu)+(VIDEÓ!)


  • Betiltanák a hagyományos autókat Németországban

    Egyelőre inkább politikai gesztus annak a szövetségnek a létrehozása, amelynek az a célja, hogy új benzines és dízelmotoros autók 2050-től már ne kerüljenek forgalomba. A kezdemélyezéshez eddig négy ország, valamint az Egyesült Államok hét állama és Kanada Quebec tartománya csatlakozott. (totalcar.hu)


  • Mesterséges benzint készített az AudiMesterséges benzint készített az AudiNem először hallunk az Audi mesterséges üzemanyagairól: nemrég gázolajat szintetizáltak kőolaj felhasználása nélkül, amelyet e-dieselnek hívnak, most pedig sikerült ugyanez a manőver benzinnel is. (totalcar.hu)
  • Levegővel hajtott járművek versenyeznek a hétvégén EgerbenLevegővel hajtott járművek versenyeznek a hétvégén EgerbenEgyedi tervezésű és építésű, sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a hétvégén Egerben. A nyolcadik alkalommal megrendezett nemzetközi versenyen minden eddiginél több, 48 csapat méri össze tudását, közülük 24 érkezik a határon túlról - tájékoztatta az MTI-t a verseny kiírója, az AVENTICS Kft. (infogyor.hu)
  • Levegővel megy a legújabb PeugeotLevegővel megy a legújabb PeugeotA Peugeot célja az volt, hogy a sorozatgyártású 208-as formáját megtartva a lehető legtakarékosabb járművet állítsák elő. Korábban már készítettek egy elektromos hibridet – ez volt a Hybrid FE, amelyet tavaly tavasszal mutattak be – de az elektromos hajtást légmotorra cserélve tovább javíthattak a fogyasztáson. (totalcar.hu)
  • Kávézaccból olcsó üzemanyagKávézaccból olcsó üzemanyagA brith Bath-i Egyetem kutatói nemrég azt kezdték kutatni, hogy miként lehetne üzemanyagot nyerni a kávézaccból. Az ötlet kézenfekvő, hisz a kávé biomassza-tartalmát szinte teljes egészében elpazaroljuk: miután kifőztük belőle az ízanyagokat, megy a szemétbe. Pedig még jelentős energiatartalma van, amit ki is aknázhatnánk. (totalcar.hu)
NRGENS