Elektromos járművek
 Kína nyeri a lítiumért folytatott globális versenyt Kína nyeri a lítiumért folytatott globális versenyt

Úgy tűnik, Kína simán lekörözi az Egyesült Államokat és más országokat az elektromos autók gyártásához szükséges kulcsfontosságú elemért, a lítiumért folyó globális versenyben. (kitekinto.hu)


  • Nem az elektromos autók fogják megváltani a világot

    Dr. Elmar Degenhart a Continental igazgatóságának elnöke technológiákra nyitott párbeszédet kezdeményezett a közlekedési széndioxid kibocsátásának csökkentéséről. A berlini automobilhét kongresszuson elmondta, "az elektromos autózás csak egy része a megoldásnak. (tozsdeforum.hu)


  • Jó, hogy mindenki elektromos autót akar gyártani, csak nem tudnak mit rakni bele

    A Tesla a jelenlegi gyártókapacitásával körülbelül 100 ezer autót ad el egy évben, és amint egy Seeking Alpha-n író elemző a modellek technikai adatai alapján kiszámolta, ehhez összesen 10 gigawattóra (GWh) energiát tárolni képes akkumulátor mennyiség kell. (g7.24.hu)


  • Még nem győztek az elektromos autókMég nem győztek az elektromos autókAz elektromos mobilitásra való átállás mellett a belsőégésű motorok továbbfejlesztésével kíván megfelelni a környezetvédelmi követelményeknek a német autóipar - közölte Matthias Wissmann, a német autógyártók szakmai képviseleti szervezete ((Verband der Automobilindustrie e.V. - VDA) elnöke az ágazat tizennegyedik minőségbiztosítási konferenciáján Berlinben. (napi.hu)
  • A Mercedes felveszi a kesztyűt - Érkezik az elektromos Vito, Sprinter és CitanA Mercedes felveszi a kesztyűt - Érkezik az elektromos Vito, Sprinter és CitanA Mercedes felveszi a kesztyűt, amelyet a német postások dobtak oda az autóiparnak azzal, hogy saját elektromos kisteherautók gyártásába kezdtek, miután rájöttek, nincs egyetlen egy olyan jármű sem a piacon, amely megfelelő lenne a számukra. (portfolio.hu)
  • Újra feltalálná az autót a VolkswagenÚjra feltalálná az autót a VolkswagenÖt év alatt mintegy harmincmilliárd fontnak megfelelő összeget tervez fejlesztésekre költeni a következő öt évben a Volkswagen-csoport. A német vállalatóriás elsősorban az olyan technológiákba fektetne, mint az elektromos autók és az autonóm közlekedésre képes járművek. Ahogy a cégvezető fogalmazott: újra feltalálják az autót. (totalcar.hu)
  • Elektromos autóval az Adriáig? Nem csak álomElektromos autóval az Adriáig? Nem csak álomAz elektromos villámtöltő-hálózat kiépítésével az a cél, hogy lehetséges legyen elektromos autóval Londonból az Adriai tengerig eljutni, az ehhez szükséges infrastruktúrát Kelet-Közép-Európában a Mol-csoport biztosítja – ismertette Simola József, a Mol-csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese a CNBC-nek a Next-E projekt terveit, amelynek EU-s támogatói szerződését csütörtökön írták alá Lettországban. (mno.hu)
NRGENS