Elektromos járművek
Budapestre tartanak az elektromos autókBudapestre tartanak az elektromos autók

A hétvégén indult Münchenből az a 9 napos és mintegy 4000 km-es túraverseny, amely e hét pénteken érkezik a budapesti Hősök terére, ahol a Magyar Elektromobilitás Szövetség szervezésében, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester védnöksége mellett ingyenes családi rendezvény keretében fogadják a versenycsapatokat. (mixonline.hu)


  • Shell Eco-marathon – Idén is indulnak a győriekShell Eco-marathon – Idén is indulnak a győriekIdén is részt vesz a győri Széchenyi István Egyetem alternatív járműfejlesztő csapata, a SZEnergy Team a Londonban megrendezendő Shell Eco-marathonon május 25. és 28. között. A csapat keddi tájékoztatása szerint a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban második alkalommal versenyeznek városi kategóriában elektromos járművel. (energiainfo.hu)
  • Újabb pofon érik az olajárnak: Kína és India az elektromos autót támogatjaÚjabb pofon érik az olajárnak: Kína és India az elektromos autót támogatjaAz Ázsiában most még növekvő olaj iránt kereslet hamarabb elérheti csúcsát, majd csökkenésnek indulhat, mint eddig gondolták. India és Kína ugyanis élére áll az innovációnak, nem kis részben környezeti okok miatt, és az elektromos autók elterjedését szorgalmazzák a két országban. (privatbankar.hu)
  • Egyre népszerűbbek az elektromos autók - nagyott nőtt az európai piacEgyre népszerűbbek az elektromos autók - nagyott nőtt az európai piacA szuperhalk és lokálisan zéró károsanyagkibocsátású autók egyre jobban fogynak az öreg kontinensen. Európában az idei esztendő első negyedévében 32 627 olyan személyautót helyeztek üzembe, melyek tisztán elektromos meghajtással rendelkeznek. (hvg.hu)
  • Jön a környezetbarát autók aranykoraJön a környezetbarát autók aranykoraVárhatóan májusban mutatja be Brüsszel a környezetkímélő közlekedés támogatására összeállított javaslatcsomagot. (energiainfo.hu)
NRGENS