Elektromos járművek
Már így is 7400+ elektromos töltőállomás van a németeknél, erre építenek még több mint 100-atMár így is 7400+ elektromos töltőállomás van a németeknél, erre építenek még több mint 100-at

Gombamód szaporodnak az elektromos autósok számára kialakított töltőpontok Németországban, most épp a gyorstöltő-hálózatnak adnak még egy lökést. Tavaly októberben komoly vállalást tettek a németek: csatlakozva már több országhoz bejelentették, hogy 2030-tól betiltják a benzin- és dízelüzemű autók árusítását. (hvg.hu)


  • Oxford, az elektromos övezet

    Oxford, a híres brit egyetemi város központja lesz Nagy-Britannia első, közlekedési károsanyag-kibocsátástól mentes övezete. 2020-tól bevezetik, majd folyamatosan kiterjesztik a központi zónát, ahová sem dízel-, sem benzinüzemű kocsikkal nem lehet majd behajtani, csak elektromos járművekkel. (piacesprofit.hu)


  • Kínai elektromos autók áraszthatják el Európát

    Az európai gyártóknak nem árt időben felkészülniük a Kínából érkező hibrid- és villanyautók támadására. Az elmúlt években több kisebb-nagyobb kínai cég is megpróbálkozott azzal, hogy megvesse a lábát az európai autópiacon. (hvg.hu)


  • Putyin szerint a villanyautó még nem a jelenPutyin szerint a villanyautó még nem a jelenNemcsak az Egyesült Államokról és Észak-Koreáról, hanem az alternatív hajtású járművekről is beszélt a moszkvai energiahéten Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök elmondta: valóban a villanyautók jelentik a jövőt, de jelenleg a belsőégésű motorok még jobban kímélik a környezetet. (totalcar.hu)
  • Győrben is gyárt majd elektromos autókat az AudiGyőrben is gyárt majd elektromos autókat az AudiAz Audi az összes gyárában gyártani fog elektromos járműveket, beleértve a mexikói és a magyarországi üzemet is - mondta a Reuters beszámolója szerint Rupert Stadler hétezer alkalmazott előtt az ingolstadti központban. (hvg.hu)
  • Két év múlva már a Porschénak is lesz elektromos autójaKét év múlva már a Porschénak is lesz elektromos autójaLátván a Tesla egyre nagyobb sikereit, és az elektromos autók iránt folyamatosan növekvő érdeklődést, ma már minden valamire való gyártónak muszáj előállni egy olyan gépkocsival, ami teljes egészében maga mögött hagyja a belsőégésű motorokat. (24.hu)
  • Vághatjuk a centiket: hamarosan itt a Tesla szó szerint hatalmas újdonságaVághatjuk a centiket: hamarosan itt a Tesla szó szerint hatalmas újdonságaMár csak néhány hét, és végre hivatalosan is leleplezik az amerikai gyártó valaha készült legnagyobb elektromos járművét. Elon Musk, a Tesla első embere április közepén azt nyilatkozta, hogy idén szeptemberben mutatja majd meg a világnak cége első tisztán elektromos hajtással rendelkező kamionját. (hvg.hu)
NRGENS