Elektromos járművek
Nissan is részt vett a dániai, a járműről hálózatra töltő rendszer kiépítésébenNissan is részt vett a dániai, a járműről hálózatra töltő rendszer kiépítésében

Az Enel tíz „vehicle-to-grid” (V2G), azaz járműből az elektromos hálózatba töltő egységet helyezett el a dán Frederiksberg Forsyning központjánál, és a városi közműszolgáltató cég egyúttal 10 darab Nissan e-NV200 kishaszonjárművet is beszerzett. (autosforum.hu)


  • Elektromos lesz az Audi A9

    Az összkerékhajtású, három elektromotorral szerelt A9 e-tron legkorábban 2020-ban mutatkozhat be. Az elektromos autózás növekvő népszerűségének és a technika fejlődésének köszönhetően az elkövetkezendő években egyre több villanyautó fog megjelenni a márkák kínálatában. (hvg.hu)


  • Simán lenyomja a Teslát egy kínai cég

    Kínában az acélgyártókhoz vagy a napenergiacégekhez hasonlóan az autóipari cégeket is hatalmas állami támogatásban részesítik, a cél az, hogy egyre több iparágban nemzeti bajnokok jöjjenek létre, amelyek otthon megerősödve majd a világpiacon is tarolnak. (portfolio.hu)


  • Kínában kiirtják az elektromos autós cégek 95 százalékátKínában kiirtják az elektromos autós cégek 95 százalékátA kínai kormányzat kereken tízre akarja csökkenteni az országban működő elektromosautó-fejlesztő startupcégek számát. Amivel csupán az a bökkenő, hogy jelenleg több mint 200 darab ilyen vállalkozás működik a világ legnagyobb autópiacán, azaz a próbálkozók 95 százalékát kellene elkaszálni – írja a Bloomberg. (index.hu)
  • Elektromos buszokat vásárol Kolozsvár Elektromos buszokat vásárol Kolozsvár Jövő évtől már elektromos autóbuszok közlekedhetnek Kolozsváron, a korszerű járművek megvásárlására kiírt közbeszerzési eljárás ugyanis már javában zajlik – nyilatkozta Iulia Perşa, a helyi önkormányzat szóvivője. (kronika.ro)
  • Megjöttek a Tesla eddigi legerősebb autóiMegjöttek a Tesla eddigi legerősebb autóiÚj fejlesztéseket jelentett be a Tesla és hirtelen már Elon Musk cége gyártja a (holtversenyben) 3. leggyorsabb autót a világon. Hivatalosan is megerősítették azt, amit már régen pletykálnak: A Tesla Model S és Model X autókat mostantól 100 kWh-os akkumulátorokkal is szerelik. (index.hu)
  • Évi százezer elektromos autóval számolnak Varsóban 2025-ig Évi százezer elektromos autóval számolnak Varsóban 2025-ig Tíz éven belül egymillió elektromos autót szeretnének a lengyel utakon látni a varsói döntéshozók, és jelentősen ösztönöznék a közösségi közlekedésben is az elektromos járművek arányát. (energiainfo.hu)
NRGENS