Elektromos járművek
A Mercedes megépítette a világ első elektromos kamionjátA Mercedes megépítette a világ első elektromos kamionját

A háromtengelyes Urban eTruck prototípus 335 lóerős teljesítményre képes két elektromotornak köszönhetően, 26 tonna a maximális össztömege, a hatótávja pedig eléri a 200 kilométert. (hvg.hu)


  • Már az M7-esen is lehet ingyen villanyautót tölteni

    A székesfehérvári parkolóban bárki térítés nélkül igénybe veheti az új töltőt, így akár üzemanyag-költség nélkül is elérhető a Balaton vagy a következő elektromos töltőállomás Siófokon. (origo.hu)


  • Nagy változás jön az Audinál - hadüzenet a Teslának

    Ambíciózus villanyautó-tervek az Auditól. A terv az, hogy az Audi kínálatában 2020-ig három elektromos modell legyen, és 2025-ben már az összes bevétel 25-30 százalékát adják a villanyautók - idézi Rupert Stadler Audi-vezér egyik német lapnak adott hétvégi interjúját az Automotive News. (napi.hu)


  • Ferrarit eszik reggelire a Mercedes furgonFerrarit eszik reggelire a Mercedes furgonAz Atieva nevű amerikai cég nagyon furcsa elektromos autóval állt elő. Kívülről egy sima Mercedes Vito, aminek a belsejébe félelmetesen erős elektromos hajtásláncot szereltek. (totalcar.hu)+(VIDEÓ!)
  • A Nissan LEAF-fel a TurbometalA Nissan LEAF-fel a TurbometalMa még mindig inkább csak második autónak mernek elektromos járművet vásárolni a magyarok, noha a Nissan meggyőződése az, hogy teljes értékű családi autóként is tökéletesen megállja a helyét. (brandtrend.hu)+(VIDEÓ!)
  • Milyen Ferrari? Ez a Milyen Ferrari? Ez a "kispolszki" bármelyik sportkocsit legyorsuljaA brit Enfield 8000 nevű elektromos kisautó hihetetlen teljesítményre képes a pályán. Persze erről tettek a készítői is. Nem sokan ismerik az Enfield 8000 névre keresztelt kisautót, és valószínűleg nem is nézne ki túl sokat belőle az ember. (hvg.hu)+(VIDEÓ!)
  • Irányt vált az AudiIrányt vált az AudiAz Audi az elektromos autók részarányát egynegyedére kívánja növelni eladásaiban 2025-ig anyavállalata, a Volkswagen konszern emissziós botrányát követően indított stratégiai irányváltás keretében - értesült a Reuters hírügynökség a cég belső forrásaitól. (napi.hu)
NRGENS