Elektromos járművek
Saját lábán ment Párizsba az elektromos busz átvenni a díjatSaját lábán ment Párizsba az elektromos busz átvenni a díjat

Az elektromos buszcsaládot tervező magyar evopro csoport és a kompozit kocsitestet gyártó orosz NCC kedden vette át a JEC Innovációs Díjat. A díjátadóra a BKV számára gyártott 20 darab kompozit busz egyike ment ki saját lábán, így a MODULO C68E a történelem első és egyetlen elektromos busza mely teljesítette a Budapest - Párizs távot. (inforadio.hu)


  • Nemzetközi díjat nyert a mátyásföldi buszcsaládNemzetközi díjat nyert a mátyásföldi buszcsaládA Modulo buszcsalád elnyerte a legnagyobb ipari szervezet, a JEC innovációs díját. A magyar mérnökök által tervezett és fejlesztett Modulo buszcsalád elektromos hajtású járművei a NABI mátyásföldi buszkarosszéria-gyártó és -összeszerelő üzemében készülnek. (lokal.hu)
  • Nemzeti Töltő InfrastruktúraNemzeti Töltő InfrastruktúraNemzeti Töltő Infrastruktúra címmel tanulmányt készített a hazai elektromobilitás fejlődéséhez nélkülözhetetlen villámtöltő infrastruktúra kialakításának segítésére a Magyar Villanyautó Klub Egyesület. (villanyautoklub.hu)
  • Több mint 3 millió kilométert mentek már az elektromos buszok AmerikábanTöbb mint 3 millió kilométert mentek már az elektromos buszok AmerikábanA Proterra minden korábbi várakozást felülmúlva átlépte a 2 millió megtett utasmérföldet (ami 3,2 millió km). Az Egyesült Államokban 63 buszt futtató cég máris új célt tűzött maga elé: egy év alatt duplázódni fognak. (hvg.hu)
  • Nem várt ütemben növekszik az e-mobilitásNem várt ütemben növekszik az e-mobilitásAz elektromos autók építéséhez használt akkumulátorok árcsökkenésének köszönhetően, az e-mobilitás rövidedsen jeléentős mértékben csökkentheti a globális olajkeresletet, legalábbis a Bloomberg New Energy Finance (BNEF) legfrissebb elemzése szerint. (energiainfo.hu)
NRGENS