Elektromos járművek
Olcsóbb lehet az elektromos autóOlcsóbb lehet az elektromos autó

A múlt hét szerdáján avatták fel Dunaújvárosban az első e-töltőállomást, ahol a főiskola zöld napot is szervezett kormányzati résztvevőkkel és a szektor szereplőinek megjelenésével. (hirado.hu)


  • Újabb 240 elektromos norvég postásautó

    A Renault egyik legnagyobb elektromos autó flottamegrendelését teljesítette az elmúlt napokban, a norvég posta megrendelésére leszállított 240 db Kangoo Maxi Z.E. formájában. (portfolio.hu)


  • Több mint 500 elektromos taxival lehet utazni

    Csak a Nissan által gyártott LEAF-ből több mint 500 működik taxiként Európa útjain, ami azt jelenti, hogy ez a modell vezeti globálisan is az elektromos meghajtású "bérkocsik" listáját. Az üzemeltetők egyre hosszabb listájára legutóbb egy 65 autót megrendelő magyarországi taxitársaság iratkozott fel. (portfolio.hu)


  • Elektromos autóbuszt tesztel a TransurbanElektromos autóbuszt tesztel a TransurbanDecember 2-ig áll Szatmárnémeti tömegközlekedési vállalatának rendelkezésére egy SOR márkájú, Csehországban gyártott elektromos energiával működő autóbusz. (szatmar.ro)
  • Adómentességet kapnak a magyar villanyautókAdómentességet kapnak a magyar villanyautókKiderült, hogy milyen kedvezményekre lesznek jogosultak azok, akik elektromos, vagy legalább 25 kilométert elektromos üzemben megtenni képes hibrid autójukhoz kiváltják a zöld rendszámot (a kiváltás ára 8500 forint, az új forgalmi engedélyé 6000 forint). (origo.hu)
  • Elsők akarunk lenni az elektromos autók fejlesztésébenElsők akarunk lenni az elektromos autók fejlesztésébenA magyar kormány kezdeményező és aktív részese kíván lenni az elektromos közlekedés térnyerését szolgáló nemzetközi törekvések megvalósításának. Ezt Varga Mihály jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett „Új úton az elektromobilitás az Európai Unióban” konferencián. (24.hu)
  • Olyan háború közeleg, amivel csak nyerhet az emberiségOlyan háború közeleg, amivel csak nyerhet az emberiségA szigorodó szabályozás miatt egy olyan háború közeleg, amivel csak nyerhet az emberiség. Az elektromos hajtás hívei csapnak majd össze azokkal az autógyártókkal, amelyek a hidrogénhajtásban látják a jövőt. Az egyik oldal árammal, míg a másik oldal hidrogénnel hajtaná meg az elektromotort. (portfolio.hu)
NRGENS