Elektromos járművek
Együttműködés új-generációs elektromos járműtöltési szolgáltatások bővítéséértEgyüttműködés új-generációs elektromos járműtöltési szolgáltatások bővítéséért

Az ABB és a Microsoft Corporation bejelentette, hogy új, globális hozzáférésű elektromos járműveket (EV) kiszolgáló gyorstöltő szolgáltatási platformot hoznak létre. (orientpress.hu)


  • Egy huszárvágással oldják meg az autós szmogproblémát

    Amennyiben az elektromos autók jobban elterjednek Magyarországon, annak komoly hatásai lehetnek a levegő tisztaságának megőrzésében is. Ez az egyik üzenete annak az akciónak, amelyet Sárváron indítottak el. (formula.hu)


  • Van megoldás az elektromos autók gyengéjére

    A villanyhajtású járművek legnagyobb hátránya a korlátozott hatótávolság, amiért a kis kapacitású akkumulátorok a felelősek. Hamarosan jelentős előrelépés történhet ezen a téren az új lítium-levegő akkumulátorok bevezetésével. (origo.hu)


  • Az eddigi legnagyobb elektromos autóflottaAz eddigi legnagyobb elektromos autóflottaA Renault-Nissan Alliance vállalatszövetség a valaha látott legnagyobb, elektromos járművekből álló flottát biztosítja a nemzetközi konferencia számára. Az ENSZ párizsi COP 21 klímakonferenciájának hivatalos autóipari partnereként a vállalatszövetség 200 tisztán elektromos járművet biztosít a november 30. és december 11. között megrendezésre kerülő éves csúcstalálkozó résztvevőinek. (portfolio.hu)
  • Itt az újabb Tesla-kihívó: elektromos autót fejleszt a HondaItt az újabb Tesla-kihívó: elektromos autót fejleszt a HondaAz utóbbi idők fejlesztéseinek köszönhetően több remek autó koncepciójáról is hallani lehetett a Honda háza tájáról. Ezek közül kétség kívül az egyik legérdekesebb egy tisztán elektromos meghajtású jármű, amin keresztül a cég a következő generációs SH-AWD nyomatékelosztó rendszerét is bemutatná. (hvg.hu)
  • Elindult az ország első elektromos közbringarendszere KaposváronElindult az ország első elektromos közbringarendszere KaposváronBár már több magyar városban is működik közbringarendszer, Kaposvár erre is rátett egy lapáttal: a somogyi megyeszékhelyen az országban elsőként elektromos kerékpárokat és rollereket lehet bérelni a város négy pontján kihelyezett dokkolókból. (24.hu)
  • Beszáll az autógyártásba az LGBeszáll az autógyártásba az LGPartnerkapcsolatba lépett az LG és a General Motors, derült ki egy mai bejelentésből. A két cég egy új elektromos autón, a Chevrloet Bolton dolgozik együtt: az LG értelemszerűen első sorban az elektronikához és az akkumulátorhoz adja hozzá saját tudását. (origo.hu)
NRGENS