Elektromos járművek
Dögnehéz, de nem is kell minden sarkon tölteniDögnehéz, de nem is kell minden sarkon tölteni

Ha van valami, amit biztos mindenki felsorol az elektromos motorral hajtott járművek negatívumaként, az a meglehetősen szerény hatótávolság. A manapság megvehető modellek zöménél csodaszámba megy, ha több mint 150 km-t gurulnak két feltöltés között. (motorrevu.hu)


  • Kedden startol a villanyautós taxiflotta

    "A Green Taxi hazánk első, teljes mértékben zöld taxitársasága, hiszen kizárólag elektromos autókkal szállítjuk utasainkat!" - olvasható e sorok írásakor is a cég honlapján. (vezess.hu)


  • Soki – az elektromos városi vagány

    Az első chilei elektromos autó, a Soki egyik tervezője Daniel Pavez. A kétüléses járgány neve a nemrégiben kihalt patagóniai törzs, a selkhamok nyelvén azt jelenti: kettő. Sebessége eléri a 60 km/órát, az akkumulátor pedig három órát is kibír. (euronews.com)+(VIDEÓ!)


  • Autócsodák a családoknakAutócsodák a családoknakMár kaphatók a jegyek az október közepi Elektromos és Hibridautó Kiállításra. Családi programnak is kiváló rácsodálkozni a legújabb járművekre, de az igazán hozzáértőknek is tartogat meglepetéseket a Csabagyöngye rendezvénye. (beol.hu)+(VIDEÓ!)
  • Befejeződött a környezetbarát buszfejlesztés az Evoprónál Befejeződött a környezetbarát buszfejlesztés az Evoprónál A gazdaságfejlesztési operatív program keretében 675,1 millió forint uniós támogatással, 1 milliárd 360 millió forintból innovatív környezetbarát városi járműcsaládot fejlesztett ki az Evopro Kft. - mondta a projekt záróeseményén Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán Budapesten. (hirado.hu)
  • Száguldás, Tesla, szerelemSzáguldás, Tesla, szerelemAz elektromos autózásé a jövő – hallani egyre többször. Nehéz azonban eldönteni, hogy e meghajtástípus valóban képes megfelelni a modern autókkal szembeni elvárásoknak, vagy csak a környezetvédő korszellem miatt kénytelenek az autógyártók erőltetni e termékvonalat. (mno.hu)
  • Tesla gyártóbázis EurópábanTesla gyártóbázis EurópábanGyorsabban juthatnak hozzá az európai fogyasztók Tesla elektromos autókhoz, miután az amerikai cég megnyitotta első gyárát a vén kontinensen. (hvg.hu)
NRGENS