Elektromos járművek
2020-ra 25 ezer elektromos autó is közlekedhet a szlovák utakon2020-ra 25 ezer elektromos autó is közlekedhet a szlovák utakon

Az elektromobilitásról és annak nemzetgazdasági hatásairól szóló stratégia azzal számol, hogy az elkövetkezendő öt évben, 2020ig 10 és 25 ezer közöttire tehető majd az ún. plug-in hibrid meghajtású elektromobilok száma Szlovákiában. Ausztriában 2020-ra 250 ezer, Németországban egymillió elektromos autóval számolnak. (parameter.sk)


  • Elektromos V2-es Kaliforniából

    A Juicer Electric Motorbicycles egy kaliforniai vállalkozás, ahol olyan kétkerekűeket gyártanak, amik 100 évesnek tűnnek. Legújabb munkájuk a Juicer 3KW névre keresztelt koncepció. (motorrevu.hu)


  • iMove – az Apple elektromos autója

    A környezetbarát járművek piacán tátongó rést jelenleg is sok márka próbálja betölteni: a Nissan és a Lexus már előállt egy-egy használható modellel, ám ezek forgalmazása nem igazán térül meg a cégek számára. (formula.hu)


  • Felvillanyozódott a Tesla Felvillanyozódott a Tesla A befektetők és az autóvásárlók körében egyaránt újabb sikereket ért a Tesla Motors: a villanyautó eladási rekordokat dönt, új terepjárójára eddig harmincezer megrendelés futott be. Magyarországi elterjedését egyelőre magas ára hátráltatja. (nol.hu)
  • Mire jó a zöldrendszám?Mire jó a zöldrendszám?Tartják az értékesítési tempót és már jelentős szeletet hasítottak ki a piaci tortából az alternatívok: háromszázezer villanyautó és hibrid kelt el a első fél évben az Európai Unióban, ami 25 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. (nol.hu)
  • Kalifornia betiltaná a hagyományos autókatKalifornia betiltaná a hagyományos autókatLegalább is ezt a tervet vázolta fel Mary Nichols, az ottani levegő minőségéért felelős CARB nevű szervezet vezetője. (formula.hu)
  • Hangjelzéssel a biztonságértHangjelzéssel a biztonságértA Nissan a márkától már megszokott innovatív módon vezető szerepet vállalt az Európai Bizottság elektromos járművekbe épített gyalogosfelismerő rendszerek fejlesztését kezdeményező eVADER projektjében, melynek célja egy úttörő technológiájú, hangjelzéses gyalogosfigyelmeztető rendszer kifejlesztése volt. (formula.hu)
NRGENS