Elektromos járművek
Tényleg jöhetnek a zöld rendszámok és az áfamentes autók Tényleg jöhetnek a zöld rendszámok és az áfamentes autók

Őszig megszületnek az elektromos autók Kánaánjához szükséges szabályok: áfakedvezményt, olcsóbb parkolást, zöld rendszámot kapnak. Meg olcsóbb áramot. Ráadásul még a buszsávot is használhatják majd. (vs.hu)


  • Rohamosan csökken a villanyautók ára

    Egy év alatt csaknem negyedével esett vissza az elektromos autók ára, hamarosan még kisebb lesz az árkülönbség. 2010-ben a villanyautók még kétszer annyiba kerültek Németországban, mint a belsőégésű motorral működők. (origo.hu)


  • A horvát vasember és a "Ferrari-gyilkos" elektromos autó

    Mate Rimac az általa elektromos meghajtásúvá átalakított BMW-vel öt FIA és Guinness gyorsulási rekordot állított fel. 2009-ben alapította meg saját cégét, a Rimac Automobilt, hogy fejleszteni és gyártani tudja a világ legmodernebb elektromos sportautóját, melynek első szériája a Concept One nevet kapta. (atv.hu)


  • Ezen a versenyen másképp szólnak a motorokEzen a versenyen másképp szólnak a motorokSokan lelkesedtek érte, de sokan már rajtja előtt bukásra ítélték a villamos hajtású versenyautók világbajnoki sorozatát, mely rangos díjkiosztó ceremóniával zárta két éven át tartó izgalmas szezonját. (nol.hu)
  • Idő előtt kész lehet a Tesla gigagyáraIdő előtt kész lehet a Tesla gigagyáraMár javában zajlik az építkezés Nevadában, készül a Tesla világmegváltónak szánt üzeme, amelyet szerényen csak Gigafactorynak neveznek. Az eredeti tervek szerint 2017-ben fejezték volna be a munkálatokat, de most úgy tűnik, akár egy évvel korábban is elkészülhetnek. (totalcar.hu)
  • Csúcsokat döntöget a TeslaCsúcsokat döntöget a TeslaMég soha nem adott el annyi S-modellt a Tesla, mint az idei év második negyedévében. A bejelentés meghaladta a menedzsment és a piac korábbi várakozásait is, így nem meglepő, hogy kilőttek a Tesla részvényei. (investor.hu)
  • Elektromos járművekre vált a Budapest AirportElektromos járművekre vált a Budapest AirportElektromos járművekre vált a Budapest Airport Zrt. (BA), öt év alatt mintegy száz elektromos meghajtású autót és speciális kiszolgáló járművet állítanak üzembe a repülőtér területén a tervek szerint, tájékoztatta a BA pénteken az MTI-t. (autoszektor.hu)
NRGENS