Elektromos járművek
Elektromos drónbicikli készül MiskolctapolcánElektromos drónbicikli készül Miskolctapolcán

Az egy-egy személy szállítására alkalmas repülő találmányok iránt mindig nagy az érdeklődés, legyen szó a jetpack valamelyik változatáról, vagy a Malloy Aeronautics által fejlesztett Hoverbike-ról. (ipon.hu)+(VIDEÓK!)


  • Pár év, és hangtalanul szállnak a repülők

    Nemsokára már elektromotort szerelnek be a repülőgépekbe, amelyek a felszálláskor és manőverezéskor óriási teljesítmény leadására képesek, és nagyon halkan dolgoznak, sok kerozint lehet velük megspórolni. (hvg.hu)


  • Elektromos terepjárók mindenhol - A Tesla pedig röhög a markában!

    A Tesla Motors éves közgyűlésén kiderült, hogy a megrendelőknek még legalább 3-4 hónapot kell várniuk arra, hogy megkezdődjön a Model X szállítása. Amennyiben hiszünk a cég vezérének, Elon Musknak, megéri türelemmel lenni, mert nagyon jó autót épített. (portfolio.hu)


  • 2050-re az új autók többsége elektromos lehet2050-re az új autók többsége elektromos lehetElkészült az e-mobilitás terjedését segítő Jedlik Ányos Terv, a dokumentum hamarosan a kormány elé kerül, és megkezdődik az abban foglaltak megvalósítása - közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. (hir24.hu)
  • Több elektromos autót gyártana Kínában a VWTöbb elektromos autót gyártana Kínában a VWFokozná Kínában az elektromos autók gyártását a Volkswagen. A német autógyár együttműködési megállapodást írt alá a SAIC Motorral, ami érinti a gyártást és a kutatás-fejlesztést is. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • Pénzzel és ingyen árammal segíti az elektromos taxiflotta létrehozását BécsPénzzel és ingyen árammal segíti az elektromos taxiflotta létrehozását BécsAz osztrák főváros 2017-ig mintegy 250 járműből álló elektromos taxiflottát hoz létre. A projektbe beszálló taxitársaságok járművenként akár 8 ezer eurós támogatást is kaphatnak. (napi.hu)
  • Két Tesla S-t ér már a Renault elektromos kocsijaKét Tesla S-t ér már a Renault elektromos kocsijaAz európai eladási statisztikák szerint továbbra is drasztikusan emelkedő pályán az elektromosos és a hibrid autók térnyerése. Ha így megy, májusban átlépik az eddig bűvösnek tekintett 1 százalékos határt, és a francia és német gyártók pedig leléphetik a távol-keleti darabszámokat. (hvg.hu)
NRGENS