Elektromos járművek
Nagy az érdeklődés a BMW i modellek irántNagy az érdeklődés a BMW i modellek iránt

A BMW i modellek forgalmazása 2014. november 1-jével vette kezdetét Magyarországon és az elmúlt 6 hónap hazai sikerei a vállalat nemzetközi értékesítésével összhangban vannak. (autosforum.hu)


  • A Tesla túl olcsó! - Ezért nem veszik

    Egészen elképesztő új érv került napvilágra azzal kapcsolatban, hogy miért nem fogy a Tesla modellje Kínában: túl olcsó. Elon Musk ugyanis törekszik arra, hogy a Model S a világ minden táján nagyjából azonos áron jusson el a fogyasztókhoz. (portfolio.hu)


  • Jönnek a zöld rendszámok Magyarországon

    Még idén 150 új elektromosautó-töltőállomást telepítenek Magyarországon - mondta Bottyán Balázs, az elektromos autózás terjedését segítő Jedlik Ányos Klaszter (JÁK) ügyvezető igazgatója a szervezet MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint. (napi.hu)


  • Tisztább és olcsóbb, nekünk mégsem kellTisztább és olcsóbb, nekünk mégsem kellNem voltak büdösek, nem voltak hangosak és még csak kurblizni sem kellett őket, mégis elbuktak. Pedig száz éve még több villanyautó közlekedett a városokban, mint benzines. (nol.hu)
  • Gyorsabban válnak elérhetővé az elektromos autókGyorsabban válnak elérhetővé az elektromos autókAz elektromos autók kínálata, illetve keresletük erős fejlődésen ment át az elmúlt öt évben. Használatuknál a legnagyobb kulcstényező a megtérülési ár, amely erősen függ a jármű árától, melynek legfontosabb befolyásolója az akkumulátorok költsége. (mno.hu)
  • Villámgyorsan töltődik az elektromos buszVillámgyorsan töltődik az elektromos buszTelepeit tíz másodperc alatt teljesen feltöltő elektromos autóbuszt mutatott be a kínai Zhuzhou Electric Locomotive vállalat, a nagysebességű vasúti szerelvényeket gyártó CSR leányvállalata - közölte a kínai Hszinhua hírügynökség. (kisalfold.hu)
  • Napelemes kerekekkel jön az új elektromos kerékpárNapelemes kerekekkel jön az új elektromos kerékpárManapság egyre többen fordítanak hátat az autózásnak és a tömegközlekedésnek, helyettük pedig a motorozást és a kerékpározást választják. Ennek egyrészt költséghatékonysági okai vannak, másrészt sokan a dugót próbálják így kijátszani, hiszen a kétkerekű járművekkel nem szükséges a dugóban rostokolni. (ipon.hu)+(VIDEÓ!)
NRGENS