Elektromos járművek
Elektromos buszt teszteltek a budai VárbanElektromos buszt teszteltek a budai Várban

A költségvetési bizottság ülésével közel egy időben a nemzetgazdasági miniszter magyar fejlesztésű elektromos buszt próbált ki a budai Várban. A környezetbarát jármű csak tesztköröket fut, a környéken maradnak a dízelbuszok, de újabbakra cserélik azokat. (mno.hu)


  • 450 kilométert megy egy feltöltéssel az elektromos Audi R8

    Kívülről ugyan nem túl nagy durranás az Audi R8 új generációja, az utastérrel látványos munkát végeztek a dizájnerek, és az elektromos változat is ütős lett. Az R8 e-tron két villanymotorja 462 lóerős, a csúcsnyomaték 920 Nm, százas tempóra 3,9 másodperc alatt gyorsul a sportkocsi. (origo.hu)


  • Már elektromos autókat is lehet kölcsönözni Pekingben

    A pekingi székhelyű BAIC Motor és a Foxconn társaság vasárnaptól közösen indította el elektromosautó-kölcsönzőjét, ami jelenleg a legnagyobb a világon. (hungarian.cri.cn)


  • Jöhetnek a zöld rendszámok?Jöhetnek a zöld rendszámok?Zöld rendszámot javasolnak szakemberek az elektromos autóknak Magyarországon. A tisztán elektromos autókból alig néhány tucat van hazánkban, és megjelenésükben semmiben sem különböznek a hagyományos, benzines kocsiktól. (hirado.hu)
  • Többet vezetnek az elektromos autósokTöbbet vezetnek az elektromos autósokFrissen megjelent statisztikák szerint az elektromos autóval rendelkezők többet használják járművüket, mint a hagyományos autók birtokosai. Az európai Nissan LEAF-tulajdonosok több mint 40 százalékkal többet autóznak egy évben, mint az átlagos európai dízel- vagy benzines autók tulajdonosai. (portfolio.hu)
  • Pilótanő az elektromos autóbanPilótanő az elektromos autóbanA diákok számára nemcsak szórakozás, hanem komoly tudásanyag is az elektromos autó építése. A Kandó Electric csapat idén is rajthoz áll Rotterdamban, hogy a világ legjobbjaival versenyezzenek. (baon.hu)
  • Egymillió Tesla 2025-re?Egymillió Tesla 2025-re?Nem tart a konkurenciától, tíz év múlva már milliós nagyságrendben gyártana autókat Elon Musk. A Tesla vezére ezt a Detroiti Autószalonon mondta, Michiganben, ahol eddig nem sok siker termett a márkának. (totalcar.hu)
NRGENS