Elektromos járművek
Új benzinkutat nyitott az Auchan elektromos töltőállomássalÚj benzinkutat nyitott az Auchan elektromos töltőállomással

Megnyílt a tizenhatodik Auchan benzinkút Magyarországon csütörtökön, a budaörsi létesítmény mellett elektromos töltőállomás is üzemel, ahol az elektromos autókat díjmentesen tölthetik fel a vásárlók - közölte az Auchan Magyarország Kft. az MTI-vel. (hirado.hu)


  • Jönnek az áfamentes autók

    Elsőként a zöld rendszámok jöhetnek, már jövőre. Később csökkenhet nullára az elektromos és kábellel tölthető hibrid autók áfája. További állami támogatás sem elképzelhetetlen, emellett szerepel a tervekben egy elektromos autókból álló közösségi autóflotta Budapesten. Így lesz az elektormos autók hazája Magyarország. (buksza.postr.hu)


  • Zöld rendszámmal különböztetnék meg az elektromos autókat

    Nincs megfelelő infrastruktúra az elektromos autók használatához, így ma még nagyon kevés ilyen jármű fut a magyarországi utakon, ráadásul az áruk is elég borsos. A zöld rendszámot egy Magyar Gépjárműimportőrök egyesülete javasolja. (napigazdasag.hu)


  • Okostelefonos csatlakozással rendelkező elektromos robogó érkezik EurópábaOkostelefonos csatlakozással rendelkező elektromos robogó érkezik EurópábaEurópában is elérhető lesz a japán Terra Motors Corporation A4000i névre hallgató elektromos robogója, amely az okostelefonos csatlakozási lehetőségével tűnik ki a hasonló megoldások közül. (itcafe.hu)
  • Indul a nagy magyar villanyautós tervIndul a nagy magyar villanyautós tervKörvonalazódik a Jedlik Ányos Terv, amely meghatározza az elektromobilitás magyarországi elterjedéséhez szükséges szabályozási és támogatási keretet. Más szavakkal: az uniós irányelveknek megfelelően támogatni fogják az elektromos autózást. (origo.hu)
  • Itt az első elektromos autó Budapest szolgálatábanItt az első elektromos autó Budapest szolgálatábanAz elektromos autózás terjedését támogató Jedlik Ányos Terv keretében gy elektromos Nissant kapott a XII. kerületi önkormányzat. (hvg.hu)
  • A kormány támogatja az elektromos hajtású közlekedéstA kormány támogatja az elektromos hajtású közlekedéstA kormány a Jedlik Ányos terv keretében támogatja az elektromos hajtású közlekedést és az ezt kiszolgáló magyar termékek exportképessé tételét - mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten. (alternativenergia.hu)
NRGENS