Elektromos járművek
A Tesla Roadster újra támad?A Tesla Roadster újra támad?

Néhány éve még csak ennyit tudott felmutatni a Tesla Motors: egy alig módosított Lotus Elise-t, villanymotoros hajtáslánccal. Nem készült belőle sok, és azok sem voltak valami megbízható autók, de elég érdekesek és drágák voltak ahhoz, hogy kitermeljék annak a kemény magnak a közepét, amely aztán segíthet elterjeszteni a későbbi, használhatóbb modelleket. (totalcar.hu)


  • Alakul a gyorstöltők piaca, a buszok a megállókban is tankolhatnak áramot

    Erős nemzetközi piaci szerepre tör a svájci–svéd ABB csoport a villanyautók gyorstöltőinek a piacán. Sok országban a gyorstöltés malmára hajtják a vizet a környezetvédelmi szempontok, a többlet villamos energia ésszerű felhasználására való törekvés és a fosszilis energiahordozókkal való takarékoskodás. A magyar kormány is támogatja az ez­irányú fejlesztéseket. (vg.hu)


  • Olcsó elektromos kisautót gyárt két nagyágyú

    Olcsó elektromos autó közös gyártásába kezd két nagy japán járműipari óriás, a Nissan és a Mitsubishi - jelentette hétfőn a Nikkei japán gazdasági újság. Az elektromos mini 2016-ban vagy 2017-ben jelenhet meg a piacon és a katalógusára nem fogja elérni a 11 ezer eurót (3,4 millió forintot) - közölte a lap. (hvg.hu)


  • Az ABB együttműködik a Fejlesztési Minisztériummal a hazai elektromos autózás fejlesztésébenAz ABB együttműködik a Fejlesztési Minisztériummal a hazai elektromos autózás fejlesztésébenAz energetikai és automatizálási technológiák terén a világ élvonalához tartozó ABB elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felkérését egy, a hazai e-mobilitás elterjedését szolgáló kutatási-fejlesztési projektben való együttműködésre. (prim.hu)
  • Hódító útján a kínai villanytaxi LondonbanHódító útján a kínai villanytaxi LondonbanImmáron a Kínában gyártott alternatív üzemű járműveknek is bizalmat “szavaztak” a fejlett országok taxis és bérautós vállalkozásai. Példa erre a britt főváros egyik fuvarozó cége, amely azon túlmenően, hogy jelenleg háromszáz hibrid autót üzemeltet, járműflottájuk fejlesztéseként a közelmúltban ötven kínai, a BYD cég által gyártott e6 jelzésű elektromos meghajtású autó megvásárlásáról írtak alá megállapodást. (alternativenergia.hu)
  • Jönnek az elektromos áruszállító biciklikJönnek az elektromos áruszállító biciklikA Hajtás Pajtás is részt vesz az ökologisztikai szolgáltatások fejlesztését finanszírozó Cyclelogistics Ahead nevű uniós projektben - mondta Kürti Gábor ügyvezető a kiscsomagszállító cég sajtótájékoztatóján. A projekt teljes költségvetése 2,3 millió euró, és hét európai városban - köztük Prágában és Budapesten - zajlik.(origo.hu)
  • Buszmegállókban is lehet majd töltetni a Volvo buszaitBuszmegállókban is lehet majd töltetni a Volvo buszaitGlobális együttműködést alakított ki a svájci ABB gépipari konszern és a svéd Volvo Buses járműgyártó vállalat tisztán elektromos és villamos-hibridhajtású autóbuszok gyorstöltésére, valamint töltőállomás-hálózatok városi telepítésére. (hvg.hu)
NRGENS