Elektromos járművek
Elektromos autók: tíz év múlva jön az igazi áttörés?Elektromos autók: tíz év múlva jön az igazi áttörés?

Az elektromos közlekedés terjedése aktuális trend, amely az egész világon egyaránt megfigyelhető. Várható, hogy az elektromos gépjárművek a közeljövőben egyre nagyobb számban jelenhetnek meg az utakon. (inforadio.hu)


  • Csodára várnak az elektromos utasszállítóról álmodó mérnökök

    Ahhoz, hogy a kereskedelmi, vagy katonai repülésben elterjedjenek az elektromos meghajtású gépek, több technikai csodának is történnie kell – mondta a Flightglobal légügyi szaklapnak a Pratt & Whittney amerikai hajtóműgyártó cég alelnöke. (hvg.hu)


  • Minimálautóként kezdte meg pályafutását a győri elektromos autó

    A Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja háromnapos szakmai tanácskozást rendezett a munkájáról, amely az elektromos és hibrid járművek fejlesztése mellett az okos közlekedés (egymással és az infrastruktúrával kommunikáló járművek) kutatását jelenti. Ebből az alkalomból leplezték le a SZElectra elnevezésű elektromos autót. (automotor.hu)


  • Őszintén az olajlobbiról, a napáramról és a LeafrőlŐszintén az olajlobbiról, a napáramról és a LeafrőlA Nissan elsőként alkotott olyan eszközt, amellyel egy elektromos autó tulajdonosa puffertárolóként tudja használni autóját napelemes (vagy szélkerekes) házában, mert az autó vissza is tudja adni az épületnek az akkujában tárolt áramot - mondta el Palkovics Péter blogunknak. (noemisszio.blog.hu)
  • Ingyen rendszám jár a Teslákhoz SanghajbanIngyen rendszám jár a Teslákhoz SanghajbanMegkegyelmezne a külföldi elektromos autóknak Sanghaj. A Teslának már biztosan jár az ingyenes rendszámokból, és valószínű másoknak is jut belőle. (totalcar.hu)
  • Újabb töltőállomáson tankolhatnak az e-autósokÚjabb töltőállomáson tankolhatnak az e-autósokAz elmúlt évtizedek trendjeit elemezve könnyen belátható, hogy a közlekedés egyre nagyobb szerepet tölt be az energiafelhasználásban. A gazdaságilag fejlett országokban a közlekedés energiaigénye három és fél évtized alatt csaknem 80 százalékkal emelkedett, és a végső energiafelhasználás több mint negyede ma már ehhez a területhez tartozik. (fn.hir24.hu)
  • Tehertrolival hordanák el a hegyet éjjelenteTehertrolival hordanák el a hegyet éjjelenteFelsővezetékből vagy az útba épített hálózatból is szedhetik az áramot a tehertrolik, amelyek olyan csendesek, hogy éjjel is lehetne velük szállítani. Svédországban már megépült egy négy kilométeres tesztpálya. (nol.hu)
NRGENS