Elektromos járművek
Kezdődik a Tesla Model 3 sorozatgyártásaKezdődik a Tesla Model 3 sorozatgyártása

Pénteken végre kigurul a gyárból a Tesla rég várt új elektromos autója, a Model 3. Ezt a modellt egy éve jelentette be Elon Musk, már rögtön a bemutató után elképesztően sok megrendelés érkezett rá. (index.hu)


  • Mikor utazhatunk elektromos repülőkkel? - Itt az előrejelzés

    Egyre többet hallani elektromos repülőgépekről: legutóbb a Boeing és a jetblue fektetett elektronikus meghajtású légijármű fejlesztésébe – írja a World Economic Forum weboldala. (napi.hu)


  • Az elektromos autók kivégezhetik a benzinkutakat

    A hagyományos benzinkutak napjai meg vannak számlálva az elektromos autók terjedése miatt. Holott nemcsak a járműveinket tölthetjük fel ezeken az állomásokon – valódi oázisnak számítanak egy hosszabb úton, amikor meginnánk egy frissítőt, vagy hív minket a természet. (24.hu)


  • Budapestre tartanak az elektromos autókBudapestre tartanak az elektromos autókA hétvégén indult Münchenből az a 9 napos és mintegy 4000 km-es túraverseny, amely e hét pénteken érkezik a budapesti Hősök terére, ahol a Magyar Elektromobilitás Szövetség szervezésében, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester védnöksége mellett ingyenes családi rendezvény keretében fogadják a versenycsapatokat. (mixonline.hu)
  • Villanytaxiba fektet a mexikói milliárdosVillanytaxiba fektet a mexikói milliárdosElektromos taxival javítana Mexikóváros katasztrofális levegőjén Carlos Slim autógyára. Már a prototípuson dolgozik a Giant Motors. (totalcar.hu)
  • Újra Miskolcon az elektromos kukásautó Újra Miskolcon az elektromos kukásautó Visszatért Miskolcra a debreceni fejlesztésű teljesen elektromos meghajtású kukásautó. (boon.hu)
  • Shell Eco-marathon – Idén is indulnak a győriekShell Eco-marathon – Idén is indulnak a győriekIdén is részt vesz a győri Széchenyi István Egyetem alternatív járműfejlesztő csapata, a SZEnergy Team a Londonban megrendezendő Shell Eco-marathonon május 25. és 28. között. A csapat keddi tájékoztatása szerint a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban második alkalommal versenyeznek városi kategóriában elektromos járművel. (energiainfo.hu)
NRGENS