Elektromos járművek
Pozitív tapasztalatok a 100 százalékig elektromos MidlummalPozitív tapasztalatok a 100 százalékig elektromos Midlummal

A Midlum alapjaira épített teherautót a Renault Trucks az IFP Énergies nouvelles et PVI vállalattal közösen fejlesztette ki az ADEME (francia energia- és környezetgazdálkodási ügynökség) által finanszírozott projekt keretében. (holvezessek.hu)


  • Megmérettetnek az egyetem által tervezett autók

    Teljes egészében elektromos vezérlésű szemétszállító autót eddig még nem készítettek hazánkban – kizárólag a DE Műszaki Kar laboratóriumában. A Debreceni Egyetem Műszaki Karának három autófejlesztési projektje is a végéhez érkezett. (haon.hu)+(VIDEÓ!)


  • Az első pesti taxi kipufogó nélkül

    Egyensárgára fényezték, pedig zöld színt érdemelne a Nissan Leaf, amely a világ több nagyvárosa után már Budapesten is jár taxiként. De vajon hányszor kell tölteni egy műszak alatt? Mennyit lehet vele spórolni egy dízelhez képest, és mikor hozza be az árát? (origo.hu)


  • 2019-ig maradhatnak némák a villanyautók Európában2019-ig maradhatnak némák a villanyautók EurópábanA biztonság a közlekedés egyik sarkalatos pontja, az elektromos autók megjelenésével pedig újabb veszélyforrás tűnt fel az utakon. A túl csöndes járművek észlelése nehezebb a zajos négykerekűekhez szokott gyalogosok és látássérültek számára. (mno.hu)
  • Milliárdos lobbival néz farkasszemet a TeslaMilliárdos lobbival néz farkasszemet a TeslaPattanásig feszült a helyzet az amerikai autóiparban. A Tesla már a kapukat döngeti, a versenytársak pedig a jogszabályokkal próbálnak védekezni a rájuk leselkedő elektromos veszedelem ellen. (origo.hu)+(VIDEÓ!)
  • Megduplázódott az elektromos autók száma a világonMegduplázódott az elektromos autók száma a világonTöbb mint 400 ezer elektromos személyautó járt az utakat tavaly. Az USA-ban, Japánban és Kínában volt irántuk a legnagyobb a kereslet. Mindez egy felmérésből derült ki, amiben a regisztrált gépjárművek számából indultak ki a kutatók. (bumm.sk)
  • Milyen lenne, ha csak elektromos furgonok mehetnének be a Belvárosba?Milyen lenne, ha csak elektromos furgonok mehetnének be a Belvárosba?Nem csak a személykocsik világában téma az elektromos és a hibridhajtás. A teherszállítás is foglalkozik az üggyel, és van jó pár már munkába fogható tiszta hajtásláncú teherautó. (hvg.hu)
NRGENS