Elektromos járművek
Károsak az elektromos autók?Károsak az elektromos autók?

A környezetvédelmi hatástanulmányok végzésére szakosodott amerikai Automotive Science Group (ASG) vizsgálatának eredménye cáfolja azt a sokak, még a Greenpeace környezetvédő szervezet által is osztott véleményt, miszerint az elektromos járművek valójában semmivel sem terhelik meg kevésbé a környezetet, mint az üzemanyag-takarékos modern benzinmotoros járművek. (ma.hu)


  • Árammal hozza a reggelit - Nissan e-NV200

    Továbbra is a Nissan fő célkitűzései közé tartozik, hogy vezető szerepet töltsön be az elektromos járművek kategóriájában. Ennek része, hogy a személyautó LEAF után elkészítették és hamarosan sorozatgyártásba küldik a Nissan e-NV200 modellt, amely zéró-emissziós technológia és kedvező üzemeltetési költségeket kínál a kompakt haszongépjárművek kategóriájában. (portfolio.hu)


  • A világ legnagyobb elektromos autó gyorstöltő-hálózata épül Kínában

    A következő 6 évben az ABB szállíthatja az új DENZA elektromos autóhoz az egyenáramú gyorstöltőket Kínában. A töltők prototípusát Magyarországon gyártották. Hazánkban az Istenhegyi úti MOL kúton található ABB gyorstöltő, amely mindössze 15-30 perc alatt képes menetkészre tölteni egy elektromos autó akkumulátorát. (sg.hu)


  • Napelemes töltőállomást is lehet venni az elektromos Xkuty One-hoz Napelemes töltőállomást is lehet venni az elektromos Xkuty One-hoz Háromféle hatótávval és saját napelemes töltőállomással kínálja az EMC a legújabb elektromos motorkerékpárját. Az Xkuty One műszerfalként a tulajdonos zsebében lévő okostelefont használja. Ezen keresztül nem csak indítani és leállítani lehet a kétkerekűt, de még egy sebességhatárolót is be lehet kapcsolni. (a5.hu)
  • VeloMini, az ultrakönnyű városi ebikeVeloMini, az ultrakönnyű városi ebikeAz amerikai elektromos kerékpárokkal foglalkozó weboldal részlétesen tesztelte a VeloMini III-at, mely szinte teljesen megegyezik a nálunk is kapható Flebi kerékpárral. A következőkben megnézheted a videójukat, melyben elmondják a véleményüket erről a városi járgányról. (hatszel.hu)+(VIDEÓ!)
  • A szabályzók mindenhol villanyautó-ellenesekA szabályzók mindenhol villanyautó-ellenesekExkluzív interjút készíthettünk a Torino melletti Baloccóban, a Fiat szigorúan őrzött tesztközpontjában azzal az emberrel, akire a cég tulajdonosai lényegében a márka jövőjét bízták. (noemisszio.blog.hu)
  • Forgalomba helyezték Magyarország első elektromos buszátForgalomba helyezték Magyarország első elektromos buszátA Nemzeti Közlekedési Hatóság szakemberei közúti közlekedésre alkalmasnak minősítették Magyarország első tisztán elektromos meghajtású midibuszát, melyet Debrecenben helyezték közúti forgalomba. A járművet egy magyar vállalat fejlesztette, több, mint tíz éven át dolgoztak rajta. (hvg.hu)
NRGENS