Elektromos járművek
Csak elkészül a környezetbarát Audi sportkocsiCsak elkészül a környezetbarát Audi sportkocsi

Sokáig úgy tűnt, bár közel készre fejlesztették, mégsem kerülhet sorozatgyártásba az R8 elektromos változata, az e-Tron. Most mégis azt ígérik, hamarosan elkészül, és még a korábbi ígéreteket is túlszárnyalják vele. Ugyanakkor egy másik hasonló projekt, a versenyautóból fejlesztett utcai hibrid sportautó eltűnt a vállalat terveiből. (totalcar.hu)


  • Szoftverfrissítés segít a kigyulladó autókon

    Hiába, ez már a 21. század: a néha lángrakapó elektromos autók töltőit egy szoftveres frissítés helyreteszi. A Tesla bejelentette, hogy közismert Model S autóinak tulajdonosai számára kiküldte azt a szoftveres frissítést, amivel biztonságosabbá tehetők a járművek töltői. (ma.hu)


  • Környezetbarát jet-ski és intelligens minitraktor

    Az akkumulátorral működő elektromos szörfdeszka a tervezői szerint jóval csendesebb, mint a hagyományos jet-ski. Bárki vezetheti, nem kell hozzá engedély. Könnyű vele közlekedni, és karbantartása is egyszerű. Az ötlet egy francia vállalkozó, Philippe Fretel fejéből pattant ki. (euronews.com)+(VIDEÓK!)


  • Felére csökkenhet télen az elektromos autók hatótávolságaFelére csökkenhet télen az elektromos autók hatótávolságaA hagyományos autókhoz hasonlóan, az elektromos járműveknek is meggyűlik a baja a téli hideggel. A FleetCarma kutatása szerint azonban az alacsony hőmérsékletnek esetükben nem az indulás, hanem a hatótávolság látja kárát, ami nem sokkal nulla fok alatt akár felére is csökkenhet. (hwsw.hu)
  • A Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-nekA Tesla ellenfelet állítana az új Mercedes C-nekAzok után, hogy a Tesla elektromos luxusszedánja, a Model S bekerült a 2014-es Év Autója-választás 10 legjobb versenyzője közé, a gyártó nem kíván egy percig sem pihenni, és 2015-re újabb modellel áll majd elő. (mno.hu)
  • Beköszönt az elektromos kocsik aranykora?Beköszönt az elektromos kocsik aranykora?Fordulóponthoz érkezett az e-mobilitás piaca: jelenleg az átmenet időszakában vagyunk, amikor az akkumulátorok ára évente 20-30 százalékkal csökken, amely elképesztő hatást gyakorol a gépjárműiparra. A gépjárműipar körülbelül egy évszázaddal ezelőtt elektromos járművek gyártásával indult. (energiainfo.hu)
  • EVA, a jövő elektromos taxijaEVA, a jövő elektromos taxijaA Müncheni Műszaki Egyetem és a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem közös alkotása a karbon karosszériás, 15 perc alatt tölthető EVA taxi. (automotor.hu)+(VIDEÓ!)
NRGENS