Elektromos járművek
Országos premier Temesváron – Kipróbálták az első „zöld” elektromos buszt!Országos premier Temesváron – Kipróbálták az első „zöld” elektromos buszt!

Október 25-én, pénteken láthattuk először a város utcáin a kínai elektromos buszt, amelyet Romániában először Temesváron próbáltak ki. Nicolae Robu polgármester meg van róla győződve, hogy a kör- nyezetet egyáltalán nem szennyező elektromos buszoké a jövő, amelyek néhány éven belül teljesen kiszorítják a belsőégésű mo- torokkal közlekedő járműveket a város közszállításából. (erdely.ma)


  • A Nissan Zeod RC bemutatkozott a japán nagyközönségnek

    A nyolc hónapon át tartó intenzív fejlesztés, tervezés és gyártás után a Nissan október 21-én bemutatta a forradalmian új ZEOD RC elektromos versenyautót a Nissan sportmárkájaként ismert Nismo yokohamai központjában. (formula.hu)


  • Elektromos rollert a szántóföldekre!

    Persze a cím csak vicc. Az alkotók azt mutatják be az alábbi képpel, hogy akár terepre is merészkedhetünk a rollerünkkel! Egy biztos: az amcsiknál megengedett a gázkaros járgányok használata, így a Works Electric Rover nevű rollerének is komoly piaci esélyei vannak. (hatszel.hu)+(VIDEÓ!)


  • Csodabogár Toyota érkezik a japán utakraCsodabogár Toyota érkezik a japán utakraKomoly feltűnést keltett az idei, Genfi Autószalonon a Toyota i-Road EV fantázianevű koncepciója. A háromkerekű, elektromos hajtású jármű kellően furcsa, de immáron biztos, hogy hamarosan az utakon is feltűnhet. (hvg.hu)+(VIDEÓ!)
  • A gyorstöltés hozhatja el a villanyautók aranykorátA gyorstöltés hozhatja el a villanyautók aranykorátA világ egyik legtekintélyesebb autókiállításának látogatói kézzelfogható élményt kaptak az autózás jövőjét illetően – illetve arról a technológiáról, amely mindezt lehetővé teszi. (hir24.hu)
  • Tisztázódott a tűzeset - Ismét száguld a TeslaTisztázódott a tűzeset - Ismét száguld a TeslaMúlt héten a Tesla árfolyama 10 százalékot zuhant annak hatására, hogy a cég egyetlen modelljének egyik darabja lángba borult Seattle utcáin. Az eset kapcsán azonnal megindultak a találgatások, sokan úgy vélték, hogy a jármű lítuim-ion akkumulátora hibásodhatott meg. A cég vezére viszont múlt pénteken kiállt a Model S biztonságossága mellett, és ismertette a tűzeset részleteit egy blogbejegyzésben, melyből kiderült, hogy nem konstrukciós hiba, hanem az útra hullott fémtárgy okozta a balesetet. (portfolio.hu)+(VIDEÓ!)
  • Egy párhuzamos valóságba repít a Nissan LeafEgy párhuzamos valóságba repít a Nissan Leafan egy ország, ahol az áramtermelés 98 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezik, ahol a villanyautók ingyen tölthetők a temérdek töltőpont bármelyikén, mentesülnek az adók alól, díjmentesen parkolnak és használhatják a buszsávokat. Fontos ezt előrebocsátani, hiszen a Norvég valóság teljesen más kontextusba helyezi az idehaza szürreálisnak ható villanyautózást. (vg.hu)+(VIDEÓ!)
NRGENS