Elektromos járművek
Európába jön az elektromos csodaautóEurópába jön az elektromos csodaautó

Több országban is elektromos töltőállomásokat építene ki Európában a Tesla Motors, miután agresszív terjeszkedésbe kezdene az amerikai autógyártó. A társaság 2014 végére valóságos hálózatot szeretne kiépíteni, ráadásul a tervek szerint az akkumulátorok feltöltése is ingyenes lenne. Főként azok az országok lennének a célpontok, ahová már sok S modell megrendelés érkezett. (investor.hu)


  • Csúcson az elektromos autók és az ázsiai cégek száma a frankfurti autószalonon

    Minden korábbinál több elektromos meghajtású autó és ázsiai cég jelenik meg a frankfurti nemzetközi autószalonon (IAA), amely kedden nyílt meg a sajtó előtt. A világ legnagyobb autóipari kiállításán 35 országból több mint ezer cég vesz részt. (szon.hu)


  • A jövő bringáját kézzel-lábbal fogjuk hajtani

    Két generáció is elég ahhoz, hogy a felismerhetetlenségig megváltozzanak a mindennapi eszközeink. Nagyapáink kerékpárja még acélból készült, nem volt rajta váltó, és a kerékre nyomott gumidarab fékezte. Mára viszont az autóiparból vett fékek, űrtechnológiás vázak, újszerű hajtási megoldások jellemzik a biciklit. A jövőben pedig még több csúcstechnológia kerülhet a legkörnyezetbarátabb közlekedési eszközbe. (origo.hu)


  • Mágneses mezőn suhan az Mágneses mezőn suhan az "aszfalt trolibusz"Megjelenésükben szinte semmiben sem különböznek a hagyományos hajtású autóbuszoktól, igaz a kétajtós, alacsonypadlós járművek tetején található berendezések már némileg sejtetni engednek valamit a felhasznált hajtás különlegességéről. Az aszfaltból nyeri az energiát az a két autóbusz, amelyek tegnap álltak forgalomba Dél-Koreában. (greenfo.hu)
  • Elektromos buszon utazhat a VárbanElektromos buszon utazhat a VárbanNem ez lesz az első alkalom, hogy elektromos buszokat tesztelnek a fővárosban: tavaly nyáron több dél-budai vonalon is megdöbbenhetett a felkészületlen utas, amikor a megállóba a kínai gyártó e-busza gördült be. (hvg.hu)
  • Ilyen elektromos busz zümmög majd BudapestenIlyen elektromos busz zümmög majd BudapestenSzeptemberben Magyarországra érkezik az első sorozatgyártásban készülő, teljes mértékben elektromos hajtású midibusz. A környezetbarát, dízelüzemű társainál olcsóbb és energiahatékonyabb jármű Budapesten szeptember 6. és 15. között közlekedik próbajáratként a 16-os vonalcsoport útvonalán. (hvg.hu)+(VIDEÓ!)
  • Az elektromos mobilitás lesz az egyik fő témája a frankfurti IAA autószalonnakAz elektromos mobilitás lesz az egyik fő témája a frankfurti IAA autószalonnakA német kormány tervei szerint 2020-ban már egymillió elektromos autó rója majd a német utakat. Ez azonban a kocsik magas ára és viszonylag rövid hatótávolsága miatt egyelőre nehezen megvalósítható célnak tűnik. (hvg.hu)
NRGENS