Elektromos járművek
Van, aki kiszáll az elektromos autó őrületbőlVan, aki kiszáll az elektromos autó őrületből

A Fiat csoport bejelentette, hogy nem fektet több pénzt az elektromos hajtástechnológia fejlesztésébe mindaddig, amíg a fogyasztók nem hajlandóak megfizetni az ilyen típusú gépjárművek magasabb árait. A cég ezzel egyértelművé tette, hogy más hagyományos autógyártóktól eltérően nem kíván jelentékeny szelet kihasítani a gyerekcipőben járó innovatív iparágból - írja az Automotive News Europe. (portfolio.hu)


  • 50 kilométerenként lesz elektromos jármű gyorstöltő-állomás

    Az ABB, a világ piacvezető vállalata az energetika és az automatizálás területén, bejelentette, hogy több mint 200db elektromos jármű gyorstöltő-állomás szállítására kapott megbízást a Fastned társaságtól Hollandia egész területére kiterjedően, ami azt jelenti, hogy a 16,7 milliós országban 50 kilométerenként áll majd rendelkezésre elektromos jármű gyorstöltő szolgáltatás. (profitline.hu)


  • Az Audi szerint még nem jött el az elektromos autók ideje

    Az Audi a BMW-vel ellentétben belátható időn belül nem jelenik meg a piacon tisztán elektromos hajtású autóval. "Az elkövetkező néhány évben még nem lesz piaca egy tisztán elektromos hajtású autónak" - jelentette ki Luca de Meo, az Audi marketing igazgatója a Focus magazinnak. A Volkswagen-leányvállalat középtávon minden erőfeszítését plug-in hibrid, azaz árammal a hálózatról is tölthető, a robbanómotoros és az elektromos hajtásláncot egyesítő autók fejlesztésére összpontosítja. Az Audi véleménye szerint csak a hibrid technológia képes az elektromos mobilitásnak "teljes értékű vezetési élményt" nyújtani. (delmagyar.hu)


  • Bemutatta a BMW az első elektromos autójátBemutatta a BMW az első elektromos autójátEgyre több gyártó próbálkozik elektromos modellek piacra dobásával, de Nissan Leaf-en kívül kevés típus bizonyult sikeresnek, ami főként a drága technológia okozta magas vételárnak tudható be. A helyzet azonban mindjárt más megvilágításba kerül, ha prémium autóról van szó, hiszen a célközönség már eleve számol egyfajta felárral, ami az adott márkához tartozik. (stop.hu)+(VIDEÓ!)
  • Robogó növényi rostokbólRobogó növényi rostokbólNincs jobb alternatívája a scooternek a zsúfolt nagyvárosi közlekedésben. A holland Waarmakers tervezői most megtalálták, hogyan lehet több mint 60 éve népszerű kismotort még fenntarthatóbbá tenni. (Aiolus News)
  • A Nissan-Renault eladta 100.000-ik elektromos autójátA Nissan-Renault eladta 100.000-ik elektromos autójátVilágrekordot állított fel a Nissan-Renault: a japán-francia közös autógyártó cég eladta 100.000-ik elektromos járművét. A gyártók szerint a 100.000. autót az Egyesült Államokban Atlantában (Georgia) adták el egy egyetemistának. (Aiolus News)
  • Bukik, vagy forradalmat csinál a TeslaBukik, vagy forradalmat csinál a TeslaSokan és sokszor megjósolták már a szénhidrogén alapú üzemanyaggal történő közúti közlekedés végét, de eddig egyetlen egyszer sem vált valóra a vízió. A világon ma már több mint 1 milliárd személyautó jár az utakon, évente 60 millió új autót adnak át, és ezek közül szinte mindegyik üzemanyaga benzin vagy dízel, még a hibridek aránya is elenyésző (bár az Egyesült Államokban már megközelíti a 4%-ot). A kizárólag elektromos hajtású autó érdemi mennyiségű sorozatgyártása pedig mindezidáig álom maradt. Mondhatnánk, hogy az autóipar adatait figyelve semmi jelét nem látni a az evolúció következő lépésének, de van egy másik terület, ahol látszólag mégis hisznek forradalmi változásokban: a részvénypiacon. (index.hu)
NRGENS