Elektromos járművek
Íme, a világ leggyorsabb elektromos autójaÍme, a világ leggyorsabb elektromos autója

Terveinek megfelelően megdöntötte az elektromos autóval elért sebességi rekordot a britek miniszterből lett autóversenyzője, Lord Paul Drayson, aki B12 69/EV típusjelű rakétájával állította fel az új csúcsot. Drayson 328,6 kilométer/órára javította az előző 281,6-os csúcsot, amely 1974 óta állt fent. A sikeres rekorddöntési kísérletre kedden került sor a nagy-britanniai Elvington repülőterén, ahol az ex-politikus két menetet futott a Le Mans-i prototípusból fabrikált Lolával. (hvg.hu)


  • A világ leggyorsabb elektromos versenyautója

    Japánból érkezett a világ leggyorsabb elektromos versenyautója. A Nissan ZEOD RC típusú autója, amelynek rövidítése a Zero Emission On Demand Racing Car kifejezést takarja (a vezető ugyanis tetszés szerint áttérhet a benzines meghajtásról az elektromosra), akár 300 km/órás sebességgel is képes száguldani. (Aiolus News)


  • Százszázalékos elektromos Nissan

    A japán Nissan Motor Co, Ltd bejelentette egy 100% -ig elektromos, e-NV200 elnevezésű, egyterű, kisméretű autó pályatesztelésének megkezdését Saitama Cityben. Saitama City, más érintettekhez kapcsolódva, támogatja az elektromos autó bevezetését az E-KIZUNA projekttel. A 2009-ben kezdődött projekt a villanyautó előállításának elősegítésével válaszol a globális felmelegedésre és megvalósítja az alacsony karbon tartalmú fenntartható társadalmat. (Aiolus News)


  • Százezren vágynak az új BMW-reSzázezren vágynak az új BMW-reHa csak a puszta számokból indulunk ki, úgy tűnik, a BMW az amúgy nem különösebben népszerű villanyautókból is képes lehet slágert csinálni. Nem ez az első eset – a kupétetős szabadidő-autóban sem hitt senki, míg a BMW össze nem dobta az X6-ost, hogy aztán nagyot arasson vele. (totalcar.hu)
  • Hamarosan eljön az ingyen utazások kora?Hamarosan eljön az ingyen utazások kora?Elképesztő fejlődés tapasztalható a napelemes rendszereknél, amit mit sem bizonyít jobban, mint hogy a napenergia már a közeledési szegmensben is kezdi megmutatni képességeit. Az elektromos autókat töltő napelemes parkolók mellett nemrég egy tisztán napenergiát hasznosító hajó megkerülte a Földet, míg egy svájci kísérleti repülőgép napelemek által 36 órát képes a levegőben maradni. Habár az olajkorszak dominanciájának megdöntésére a következő egy-két évtizedben még nem lehet számítani, az elektromos közlekedés egyre látványosabban tör utat maga számára. (penzcentrum.hu)
  • Jönnek az elektromos Ford FocusokJönnek az elektromos Ford FocusokFontos mérföldkőhöz érkezett a Ford, ugyanis a napokban megkezdődött Európában is az elektromos Ford Focus gyártása. Az első példányokat júliusban vehetik át a hangtalan suhanásra vágyó vásárlók. A népszerű kompakt modell villanyos változata a németországi Saarlouis-ban található üzemben készül, ugyanott, ahol a belsőégésű motorral hajtott testvérei. (hvg.hu)
  • A Siemens innovatív elektromos busza egyedülálló EurópábanA Siemens innovatív elektromos busza egyedülálló EurópábanA Rampini autóbuszgyártóval együttműködve a Siemens napi gyakorlattá tette Bécs városában a teljesen villamos meghajtású buszok közlekedését. A járművek innovatív hajtáskoncepciója a Siemenstől származik, és garantálja a zéró szennyezést, tekintve, hogy a buszban nincs belső égésű motor. A hajtás „szíve” egy Siemens villamos motor. Ez generátorként is működik, és visszatáplálja a fékezési energiát, amely a hagyományos fékrendszerben hővé alakulna. (gazdasagiradio.hu)
NRGENS